Boze Avrotros: ‘Schollaardt scoort beter dan Stenders’

De pre-middagspitsshow van NPO Radio 2 scoort beter onder leiding van Annemieke Schollaardt dan onder leiding van Rob Stenders. Dat meldt de Avrotros vandaag op Twitter. Stenders stapte eerder dit jaar over van Avrotros naar BNNVARA, dacht zijn radioshow Robs Platenbonanza mee te kunnen nemen, maar de Avrotros mocht van de NPO zijn plekje houden en die zette daar Schollaardt neer. Al na twee afleveringen kreeg NPO’s radiobaas Jurre Bosman echter spijt.

AVROTROS-baas Eric van Stade eerder: “Annemieke is met veel lawaai van 3FM naar Radio 2 gehaald. Vervolgens meldt na twee uitzendingen het hoofd radio van de NPO zich bij mij met de opmerking dat hij er spijt van heeft en dat Annemieke ergens anders heen moet.”

Die verhuizing is inmiddels een feit: Stenders keert in januari terug op het pre-middagspitstijdslot (van 14 tot 16 uur), en Schollaardt mag op hetzelfde tijdstip blijven zitten, maar dan alleen op de weekenddagen vrijdag, zaterdag en zondag.

Van Stade eerder: “Ze is nu teruggezet naar het weekend, een plek waar ze op 3FM al iets had opgebouwd; nu moet ze wéér opnieuw beginnen.

Oftewel: de Avrotros is ‘not amused’. Vandaag wijst de omroep via zijn Twitter-account fijntjes op de goede luistercijfers van Schollaardt. Cijfers die beter zijn dan die van Stenders.

De omroep: “Trots op Annemieke Schollaardt! Luistercijfers van Annemiekes A-Lijst op NPO Radio 2 blijven stijgen. Haar programma scoort een marktaandeel van 12,5 procent. Een percentage dat het tijdslot op NPO Radio 2 nog niet eerder heeft bereikt dit jaar!

Schollaardt was toevallig dinsdag te gast bij RTL Boulevard. Daar werd ze gevraagd of ze het met haar hoge luistercijfers niet jammer vindt dat ze toch weer terug moet naar het weekend. Ze gaf echter een diplomatiek antwoord.

Lees ook: AVROTROS furieus over nieuw radioschema NPO (10 november)

Foto: Avrotros, Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen