VPRO’s Pieter Hulst dankt tv-baan aan Merel Westrik

VPRO-presentator Pieter Hulst heeft zijn tv-loopbaan te danken aan Merel Westrik, tegenwoordig een van de anchors van het RTL Nieuws. Dat vertelt hij dit weekend in Het Parool. Hulst begon enkele jaren geleden bij de Amsterdamse stadszender AT5, waar Westrik zijn opening was. “Wie was niet verliefd op haar? Door haar kwam ik bij AT5. Ik had met een vriend een radioshow bij Salto en toen hebben we een keer alle moed verzameld en haar uitgenodigd“, zo vertelt hij.

De twee waren niet lang collega’s van elkaar. “Op de dag dat mijn stage begon, vertrok zij en toen heb ik nog een lied gezongen. ‘Ik ken er drie, de specht, de jan-van-gent en de kolibrie. Maar de merel is toch de leukste, ik wil het liefst op mereldreis.’ Zoiets.”

Is dat niet een beetje grensoverschrijdend? “Dat moet voor haar een rare ervaring zijn geweest. Als ze het verkeerd had opgevat, was ik een enge gast geweest, maar ik geloof niet dat ze mij als een bedreiging zag.”

Ik ben haar in elk geval zeer dankbaar dat ik door haar bij AT5 terechtkwam, maar dat het nooit van een romance is gekomen, neem ik haar wel kwalijk.”

Donderdag (30 november) begint Hulst met zijn nieuwe programma Wetenschap Havermoutpap op NPO 3.

Het Parool-interview met Pieter Hulst kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen