SBS 6-ster Rik: ‘Misschien ben ik wel heel erg NPO’

SBS 6-presentator Rik van de Westelaken denkt dat hij misschien wel heel erg NPO is. Dat heeft hij vanochtend gezegd op NPO 3FM. Van de Westelaken werd vorig jaar aangetrokken door Net5 om de zender journalistieker te maken, maar de nieuwe zenderbaas had andere ideeën en nu zit hij bij zusterzender SBS 6. Daar ging zondag op de zeer late avond het vervolg van zijn reisserie Rik over de Grens in première. Is dat programma niet heel erg NPO? “Het is grappig dat je dat zegt.

Het is niet de eerste keer dat Van de Westelaken dat hoort. “Heel veel mensen hebben dat tegen me gezegd. Mensen die het gezien hebben zeggen: ‘Het hoort eigenlijk op de NPO.’ Ja, misschien ben ik gewoon wel heel erg NPO.”

Net5 wilde zelf heel graag zo’n programma. “Ik heb gewoon gemaakt wat ze wilden, want ze wilden een meer journalistieke koers varen. Alleen is degene die dat wilde bij Net5 weer vertrokken en hebben ze dat nu losgelaten. Er is veel verandering en daar is mijn programma een beetje de dupe van geworden.”

Rik over de Grens is gedegradeerd van prime time bij Net5 naar tegen middernacht op SBS 6. “Dat is een besluit geweest van de zender. Ik heb me daar natuurlijk gewoon maar bij neergelegd. Ik ben een programmamaker en ga er niet over wanneer mijn programma wordt uitgezonden.”

Op Net5 trok de serie gemiddeld 105.000 kijkers en zondag keken er op SBS 6 iets meer mensen: 174.000. “Ik probeer het positief te zien als in: het heeft op Net5 gewoon te weinig kijkers getrokken en op SBS 6 trekt het nu meer kijkers dan op Net5.”

Foto: SBS, Bob van Mol

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen