Rik over de Grens ook op SBS 6 geen succes

Het reportageprogramma Rik over de Grens van Rik van de Westelaken is ook op SBS 6 geen succes. Het vervolg op de vijfdelige Net5-serie die in de lente te zien was begon zondagavond om half twaalf met 174.000 kijkers (9 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het eerste seizoen van Rik over de Grens trok in de lente gemiddeld 105.000 kijkers op prime time bij Net5, met op het dieptepunt slechts 72.000 kijkers. Er lagen nog afleveringen op de plank en die komen nu op zender.

Voor de resterende afleveringen heeft SBS dus gekozen voor de zeer late avond van zusterzender SBS 6. Daar was Van de Westelaken niet al te blij mee, bekende hij zelf op de radio.

Toch wees Van de Westelaken erop dat SBS 6 de afgelopen weken op dit tijdslot vaak twee à drie keer zo goed scoorde als wat zijn programma bij Net5 scoorde, dus zo’n 210.000 à 315.000 kijkers. Met 174.000 kijkers zit de presentator daar ver onder.

Momenteel is Team Vermissingen, prime time op SBS 6, het enige programma van Van de Westelaken bij SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen