Privé blij dat Kemna niet meer aan casten toekomt

De Privé vindt het een goede zaak dat Kemna Casting momenteel niet meer aan casten toekomt nu het castingbureau in een storm van negatieve publiciteit terecht is gekomen. Dat is te lezen op de pagina Privé in De Telegraaf. Kemna Casting ligt momenteel niet alleen onder vuur vanwege de affaire Job Gosschalk, maar ook vanwege een tweede casting director die vorige week op non-actief is gesteld. Momenteel zet Kemna alles op alles om de naam van die persoon onder de pet te houden.

Talloze media hebben een brief van de advocaat van Kemna Casting ontvangen, waarin wordt gedreigd om vooral niet de naam van deze persoon te noemen, meldde het SBS 6-programma Shownieuws deze week. Juist in dat programma zei Evert Santegoeds vorige week dat de naam van deze persoon gegarandeerd binnen een week zou uitlekken.

Critici vinden het behoorlijk fout dat Kemna Casting media onder druk zet om zaken te verzwijgen, terwijl het bedrijf onder vuur ligt vanwege zwaar ongepaste castings.

De Privé van Evert Santegoeds denkt er ook zo over. “In Nederland komt het bureau van Job Gosschalk, Kemna Casting, nauwelijks nog aan ’casten’ toe – wat misschien ook maar goed is, zolang zij geen opening van zaken geven en de boel downplayen.

Toen Nieuwe Revu de affaire Gosschalk aan het licht bracht, maakte Kemna bekend alle banden met Gosschalk te verbreken. Maar wat dat betekent is onduidelijk, aangezien Gosschalk aandeelhouder is van het bedrijf.

Advocaat Onno Hennis van AMS Advocaten zegt deze week in Nieuwe Revu: “Als Gosschalk niet vrijwillig meewerkt, dan blijft hij waarschijnlijk ‘gewoon’ aandeelhouder van Kemna Casting. Van een aandeelhouder kom je niet zomaar af. De gedachte hierachter is dat je als aandeelhouder niet zomaar onteigend mag worden.

Kemna kan eventueel naar de rechter om een verplichte aandelenverkoop af te dwingen, maar dat wordt zelden toegewezen, aldus de advocaat.

Alle artikelen over Job Gosschalk kunt u hier vinden op chronologische volgorde (recent naar ouder).

Foto: Privé

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen