Luuk Ikink heeft geen specifieke tv-ambitie

Luuk Ikink heeft geen specifieke ambitie op televisiegebied. Dat heeft de presentator van RTL Boulevard laten weten in Koffietijd. Ikink werkt niet toe naar een bepaalde stip op de horizon. “Dat vind ik moeilijk. Heel veel dingen zijn me een beetje overkomen op televisie en dan is het heel lastig om daar tegenop te dromen. Elke keer als je denkt dat er misschien iets nieuws moet komen, dan is er ineens weer iets nieuws wat dan weer overtreft. Ik vind het heel moeilijk daar over te denken.

Op dit moment heeft Ikink geen behoefte aan iets nieuws. “Boulevard is voor mij nog maar net begonnen. Dat is nu een jaar en een paar maanden bezig. Nu is Eilandpraat erbij gekomen, dus dat loopt allemaal lekker door.

Ikink heeft van Eilandpraat, de nabeschouwing van Expeditie Robinson, een echte hit gemaakt. “Ineens mag ik zelf de leiding nemen en ben ik niet de co-host of sidekick, maar kan ik zelf hosten. Dat is wel heel erg leuk om te doen. Het was wel even wennen, maar ik vind het heel leuk om te doen. Voor mij persoonlijk is het tof omdat ik er heel veel van leer, dus voor mij is het echt te gek.

Het is snel gegaan voor Ikink. In een paar jaar tijd is hij een BN’er geworden. “Ik heb nog wel eens dat ik thuis met mijn vrouw Simone zit te eten en we zoiets hebben van: ‘Wat een absurditeit zijn we in terechtgekomen, wat een raar werk is het eigenlijk.’ Dat moet je jezelf ook beseffen. Het is maar gewoon een baan, maar wel een gekke baan omdat je elke dag op tv bent.

Foto: RTL Koffietijd

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen