RTL-deskundige Olcay: ‘Rutte heeft zijn best gedaan’

Mode-ontwerpster Olcay Gulsen vindt dat minister-president Mark Rutte zijn best heeft gedaan met het vinden van vrouwelijke ministers voor het kabinet Rutte III. Dat zei de politiek deskundige van RTL Boulevard gisterenavond in de showrubriek. Er is veel te doen over het gebrek aan vrouwen in Rutte III, maar Gulsen vindt die ophef een beetje overdreven. “Ik vind het een beetje zwak om meteen negatief te zijn en te zeggen dat Mark beter zijn best had moeten doen“, zegt ze.

Gulsen is het eens met de premier. “Ik ben het in de basis met hem eens – en ik hoop niet dat iedereen over mij heen gaat vallen – dat je altijd de meest competente persoon voor de job moet aannemen. Ik geloof niet dat er vrouwelijke personen waren met dezelfde competenties die níet zijn aangenomen. In die zin denk ik dat Mark wel zijn best heeft gedaan om meer vrouwelijke ministers in het kabinet te krijgen.”

Je wil ook niet alleen maar met vrouwen in de ministerraad zitten, aldus Gulsen. “Met vrouwen alleen krijg je ook een heksenketel.”

Al met al begrijpt ze niet waarom Rutte zo onder vuur ligt. “Ik denk dat we er niet zo over heen moeten vallen. Ik denk ook dat de discussie daar niet zo over gaat. Ik denk en hoop in elk geval dat Rutte een sterk kabinet heeft samengesteld. Daar kunnen ze veel kracht en daadkracht mee uitstralen.”

Zelf werkt Gulsen veel met vrouwen, maar dat betekent niet dat ze vrouwen voortrekt. “Als ik een goede CFO moet aannemen, dan zou ik nooit een slechtere vrouw aannemen. Dat doe je niet. Dan ga je creëren dat er soms noodgedwongen iets minder kwalitatieve mensen op bepaalde posities komen. Wil je dat? Nee, dat denk ik niet.”

VVD-prominent Neelie Kroes heeft zich negatief uitgelaten over Rutte’s keuze voor meer mannen dan vrouwen. “Ik vind het vreemd dat Neelie er zo ontzettend groot mee in de krant gaat, want zo krijg je een smet op zo’n nieuw kabinet. Laten we dat niet doen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen