Janine Abbring wint Sonja Barend Award 2017

Janine Abbring heeft vanavond de Sonja Barend Award 2017 voor het beste tv-interview van het jaar gewonnen. Ze kreeg de prijs voor haar gesprek met Eberhard van der Laan in Zomergasten. Dat was vanavond te zien in de uitzending op NPO 1. Abbring heeft Jeroen Pauws interview met Diederik Samsom en Wilfried de Jongs interview met de koning verslagen. “Ik wil wel even benoemen dat ik hem namens het hele team van Zomergasten in ontvangst neem.

Van der Laan is deze maand overleden. “Het is een heel raar idee om dit nu uitgebreid te gaan zitten vieren, zeker met afgelopen zaterdag in mijn achterhoofd. Ik ben natuurlijk trots, maar het is ook heel dubbel.”

Het is de eerste keer dat Abbring terugblikte op het vraaggesprek. “Tot nu toe heb ik ook vermeden om te praten over dit interview. Ik ben gevraagd door allerlei talkshows en bladen, maar ik vind dat je niet moet terugblikken op zo’n interview. Eberhard zelf en zijn familie waren wel heel blij met het interview en zien het als document voor zijn kinderen. Daar ben ik trots op.”

De prijs voor Abbring volgt kort nadat ze de Gouden Televizier-Ring won met Zondag Met Lubach, waarvan zij eindredacteur is. “Het kan alleen maar bergafwaarts hierna.

Sonja Barend, de naamgeefster van de prijs, reikte de prijs uit aan Abbring.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen