Janine Abbring wint Sonja Barend Award 2017

Geplaatst op Tue 17 Oct 2017 om 19:51

Janine Abbring heeft vanavond de Sonja Barend Award 2017 voor het beste tv-interview van het jaar gewonnen. Ze kreeg de prijs voor haar gesprek met Eberhard van der Laan in Zomergasten. Dat was vanavond te zien in de uitzending op NPO 1. Abbring heeft Jeroen Pauws interview met Diederik Samsom en Wilfried de Jongs interview met de koning verslagen. “Ik wil wel even benoemen dat ik hem namens het hele team van Zomergasten in ontvangst neem.

Van der Laan is deze maand overleden. “Het is een heel raar idee om dit nu uitgebreid te gaan zitten vieren, zeker met afgelopen zaterdag in mijn achterhoofd. Ik ben natuurlijk trots, maar het is ook heel dubbel.”

Het is de eerste keer dat Abbring terugblikte op het vraaggesprek. “Tot nu toe heb ik ook vermeden om te praten over dit interview. Ik ben gevraagd door allerlei talkshows en bladen, maar ik vind dat je niet moet terugblikken op zo’n interview. Eberhard zelf en zijn familie waren wel heel blij met het interview en zien het als document voor zijn kinderen. Daar ben ik trots op.”

De prijs voor Abbring volgt kort nadat ze de Gouden Televizier-Ring won met Zondag Met Lubach, waarvan zij eindredacteur is. “Het kan alleen maar bergafwaarts hierna.

Sonja Barend, de naamgeefster van de prijs, reikte de prijs uit aan Abbring.

Foto: BNNVARA
24 Reacties op “Janine Abbring wint Sonja Barend Award 2017”


 1. anonymous

  Jammer, alleen maar omdat ze toevallig de overleden van der Laan
  te gast had.
  Wilfried de Jong had moeten winnrn, dat is een echte interviewer.

 2. 034

  Mathijs van nieuwekerk : hoi sonja barend jij bent hier vanavond om de award uit te reiken aan het beste interview van het jaar, toch ?
  Sonja barend : *knikt ja*
  Mathijs van nieuwekerk : mooi dat was jouw bijdrage van de avond
  Verder ben ikzoals gewoonlijk weer in dialoog met mezelf, leg precies uit waarom ik al deze mensen vandaag heb uitgenodigt tot in de detail, zij bevestigen dit en verder ben ik natuurlijk aan het woord.
  Verder gebruik ik altijd dezelfde steekwoorden zoals groots, briljant en geniaal wanneer ik deze mensen aanduid zodat ik meZelf super belangrijk kan voelen en meZelf wijsmaak dat ik echt 6 ton per jaar waard ben

 3. Jack Wolff

  Zomergasten is een schim van wat het was. Niet eens een schim. Nadat wijlen Joost Zwagerman het presenteerde werd het een hellend vlak dat steeds harder begon te kantelen. Connie ‘draadjesvlees’ Palmen luidde het verval in. Jelle Brandt Corstius zette het voor en – hoewel ik het een toffe peer vindt – gaf De Jong de genadeslag.
  .
  Het is niet meer voor de weldenkenden. Niet meer voor de ‘elite’. Maar ook niet meer voor Jan met de Pet. Niet voor het klootjesvolk. Zomergasten heeft de vertaalslag gemist. Pijnlijk hard gemist.

 4. Flip de Beer

  Komt haar zeker toe!

 5. JanJaap de G.

  Vreselijk dit en totaal onbegrijpelijk.

 6. Ron

  Terechte winnaar. Mooi gesprek was dat.

 7. Cor

  Ondanks die Abbring was t interessant; als Van der Laan er alleen had gezeten en had verteld was t beter geweest. De dame voegde weinig tot niets toe aan de geweldige kerel die Van der Laan was…

 8. Jantje

  Waan van de dag. Totaal niet objectief. Ligt meest recent in het geheugen. Als interview met WA vorige week was uitgezonden was dat het geworden

 9. X

  Ik vond de opkomst en ondergang van Samsom een stuk interessanter ook vanuit historisch perspectief van de gehele politiek.

 10. DOEI

  Janine is the best.

 11. 034

  23:04

  Misbruikt en daarna gedumpt door de vvd 😂
  Niemand zag het aankomen

  Vandaag de dag zit die groep vol dieven en fradeurs weer in de formatie
  En worden ze geprezen en gerespcteerd omdat het ze toch weer elke keer lukt met elke partij samen te kunnen werken

  Wat een ziekelijke poppenkast is het toch 🤣

  Rutte de eeuwige jud as

 12. Mediaprak

  Top DWDD uitzending 1) Laat NPO, RTL en SBS zo snel mogelijk met een comité van waarheidsvinding komen nav outcomming van MW Bakker #Schaamjetros. 2) Gefeliciteerd Mw Abbing met je Mw Barend Award en 3) Mw Grace. Je musicale
  dank aan Eberhard vd Laan was groots, maar je vertolking van “Man In The Mirror”? Ongekend! Op single uitbrengen! Goh wat kan je goed performen!!!

 13. Brian

  De zelffelicitatiedienst van de NPO draait weer op volle toeren. Televizier ring, Sonja Barend award. Waarom moet iemand die televisie maakt onderscheiden worden met awards en prijzen?

 14. frans

  Blamage een verkiezing op emotie

 15. Animo

  Je kon merken dat Sonja liever pauw of Eva had gehad

 16. Peter Poot

  Het was een monumentje deze uitzending en Janine mag zeker blijven.

 17. Otto Groeneveld

  Dat ze nog leeft dat kadaver, onkruid vergaat niet.

 18. west

  Gelukkig dat de VPRO goede programma`s maakt, want als we het van RTL moeten hebben dan kan je alle tv prijzen wel afschaffen !

 19. Sven L.

  5 jaar Later was beter naar mijn idee.

  Zoals terecht opgemerkt heeft de actualiteit de objectiviteit ingehaald waardoor deze winnaar uit de bus kwam.

 20. X

  Overigens vond ik de tafeldame Romana Vrede een prima aanvulling op Matthijs. Ze deed het geweldig, was kritisch en aangenaam in de gesprekken.

 21. burt

  leuk wijf hoor maar interview Eberhard is natuurlijk wel erg typische aanleiding zo vlak na zijn dood en de bijna nationale rouw die er heerst.

 22. Mark

  Deze zou toch pas donderdag uitgereikt worden??? In de papieren tv-gidsen staat het bij donderdag, compleet met uitgebreide toelichting (interviews enzo) erbij.

 23. X

  Klopt Mark. Maar in alle social media was te lezen en te horen dat het dinsdag was.

 24. Annoniemus

  Vond dat mens altijd een rare kwibus , maar ze kan wel wat !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.