Frénk seksistisch tegen Antoinnette Scheulderman

Frénk van der Linden heeft de journalistieke diva Antoinnette Scheulderman seksistisch bejegend. Dat onthult interviewster Sara Berkeljon in haar Volkskrant-interview met Van der Linden. Berkeljon, tevens oud-cursist van Van der Linden, legt hem in het vraaggesprek voor: “Interviewer Antoinnette Scheulderman zegt dat ze op professioneel gebied veel aan je te danken heeft, maar dat je het soms lastig lijkt te vinden dat voormalige protegés op eigen benen gaan staan.”

Daarop antwoordt Van der Linden: “Interessant. Ik zou zeggen: kom langs. Tegen mij heeft ze dat nooit gezegd. Jammer is dat.

Berkeljon: “Tijdens een etentje met oud-collega’s vertelde Scheulderman je dat ze voor Volkskrant Magazine was gevraagd. Jij zei: ‘Dan zal je tijdens het gesprek met Philippe Remarque (hoofdredacteur van de Volkskrant, red.) vast een heel diep decolleté hebben gehad.

Eerst ontkent Van der Linden dat: “Het zou niet van goede smaak getuigen, maar eerlijk gezegd kan ik het me niet voorstellen dat ik dat echt gezegd zou hebben. Ik ben geen seksist.

Dan zegt Berkeljon: “Er waren meerdere mensen bij die het bevestigen.

Van der Linden: “Dan kan het niet anders dan kloppen. Het zou kunnen dat ik het heb verdrongen, dat siert me dan niet. Jij wil nu weten waar het vandaan komt? De verhouding tussen meester en leerling is altijd ingewikkeld. Misschien schrijnt het om te zien dat een aankomend talent zijn of haar eigen weg gaat. Zoals het voor ouders ook moeilijk kan zijn als het kind zegt: ik heb jou niet meer nodig, stik de moord maar.”

Misschien doet het pijn dat die ander zich los van jou de wereld in begeeft, zonder je kan. Ik denk nu hardop, maar zo’n soort mechanisme moet het zijn geweest, waardoor ik me zo onvolwassen heb gedragen.”

Het interview met Frénk van der Linden kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: EO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen