‘Pauw schuift inhoudelijk op richting Jinek’

Tv-recensente Angela de Jong van het AD merkt dat Pauw inhoudelijk steeds verder opschuift richting Jinek. Dat schrijft ze in haar column in de krant. Hoewel Pauw uitzendt in het hoogseizoen, trekt Jinek veel meer kijkers. En dat zullen ze ook op de redactie van BNN-VARA gemerkt hebben, denkt De Jong. “De inhoud van zijn talkshow schuift steeds verder op in de richting van die van Eva“, zegt ze. “Pauw heeft de luchtige onderwerpen omhelsd. Sterker nog, hij knijpt ze bijna fijn.”

Je kon vorige week bijna niet om de luchtige onderwerpen heen, aldus De Jong. “Waar hij voorheen het liefst een uur én tafel vulde met onderwerpen als de vluchtelingencrisis, EU, terrorismedeskundigen en een minister of Kamerlid, schuiven er nu ineens opvallend veel televisiepresentatoren en andere gasten aan uit het ‘lichte’ segment.”

Pauw had vorige week allerlei tv-makers aan tafel, waaronder Anita Witzier, Astrid Joosten en Jessica Villerius. “Het is niet moeilijk te bedenken waarom Pauw hiervoor kiest“, zegt ze. “Jineks kijkcijfers liggen zo’n stuk hoger, dat het dom zou zijn haar formule niet meer en meer te kopiëren.”

De Jong is blij met die verschuiving, zegt ze. “Jeroen was jarenlang de leermeester van Eva. Nu is zij zíjn voorbeeld. In korte tijd zijn de rollen compleet omgedraaid.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Wessel de Groot

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen