Jan Jaap vindt Dit Was Het Nieuws geen opgewarmd lijk

Jan Jaap van der Wal ziet Dit Was Het Nieuws niet als een opgewarmd lijk. Dat geeft hij vandaag aan in het AD. Oudgediende Dit Was Het Nieuws keert dit seizoen terug op de buis bij NPO 1, na een jarenlange tv-pauze. Voor de cabaretier is dat geen verrassing. “Ik ken de mensen achter Dit Was Het Nieuws goed, dus ik wist dat het eraan zat te komen. Ik vind het in Nederland nog altijd het leukste programma waar ik ooit in heb gezeten, en heb er nooit echt afscheid van genomen.”

Harm Edens blijft de vertrouwde presentator en Van der Wal keert terug als teamcaptain. “Het voelt voor sommigen misschien alsof er een lijk wordt opgewarmd, maar ik voel me te jong en te energiek om daarin mee te gaan.”

Nieuw is de tweede teamcaptain: Peter Pannekoek. “Peter en ik verschillen genoeg qua leeftijd en ervaring, waardoor het goed kan werken. We boksen samen en dan slaat hij me altijd in elkaar, dat ga ik verbaal terug doen.”

Van der Wal vindt het aantrekkelijke aan Dit Was Het Nieuws dat het elke week wat anders is. “Ik heb vroeg besloten dat ik niet zoals Youp, Freek de Jonge of Dolf Jansen elk jaar een programma ga maken. Dat houd ik niet vol, elke keer weer dat rondje.

Ik vind het maken het leukste. Ook het moeilijkste en het frustrerendste, maar creëren blijft leuk. Dat vervolgens 60 keer achter elkaar spelen, geloof ik wel“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Lees ook: Peter Pannekoek wordt teamcaptain Dit Was Het Nieuws (vorige week)

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen