NPO verdedigt Apple-hysterie onder populaire dj’s

De NPO vindt het geen probleem dat enkele omroepgezichten zo hysterisch doen over de nieuwe peperdure iPhone van telefoongigant Apple. Dat laat de publieke omroep weten op Twitter. De allernieuwste iPhone X werd dinsdag gepresenteerd in de Verenigde Staten en gaat maar liefst 1.329 euro kosten. 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Michiel Veenstra, twee echte Apple-fans, roepen hosanna, terwijl de meerderheid van hun luisteraars dit niet kan betalen, klonk een klacht op Twitter.

Critici vinden het zuur dat de gewone man op straat stijl achterover slaat van dit soort prijzen voor een telefoon, terwijl presentatoren die in Hilversum voor een flopzender werken er met het grootste gemak elk jaar één kunnen kopen en dan ook nog nonchalant kunnen roepen dat ze hem af en toe wel eens stuk laten vallen.

De NPO reageert op Twitter op een klacht hierover. “Ik weet niet over welke medewerkers je hebt precies hebt, maar je kunt wel stellen dat Apple een grote fan-schare heeft. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen ook meteen een nieuwe iPhone hoeft te kopen, maar wel dat de nieuwe iPhone nieuwswaardig is.

Ondertussen heeft Domien Verschuuren de pre-order-datum van de iPhone X, 27 oktober, al in zijn agenda gezet. “Dit worden pre-order wachtrijen waar je bang van wordt..“, zegt de dj. “1329“, twittert hij daarna over de prijs. “Ben al onderweg! ;)

Ook Michiel Veenstra kan niet wachten: “Ik ben al met slaapzak onderweg hoor.

Bij de commerciëlen, die er volgens oud-3FM-dj Giel Beelen een veel zuiniger salarisbeleid op nahouden, is men kritischer. “Echt belachelijk“, zegt Erik Mouthaan bijvoorbeeld over de prijs.

En SBS 6-ster Maurice Wijnen: “Er komt een moment dat je denkt: 1329 euro voor een iPhone X? Doe ff normaal gekke appels!

Volgens Boulevard-ster Luuk Ikink loopt Samsung voorop. “Oled-schermen, gezichts-herkenning, geen home button meer, telefoon zonder randjes. Op alles. Apple is alleen awesome in het perfectioneren.

Ook de media reageren kritisch. Zo denkt De Telegraaf dat het toestel vanwege zijn prijs een heuse ‘status-telefoon’ gaat worden.

De nieuwe iPhone X is volgens critici de belangrijkste nieuwe iPhone in jaren. Voortaan kan men de telefoon ontgrendelen door naar het toestel te kijken én kan men gepersonaliseerde poep-emoticons naar elkaar sturen.

Foto: Michel Schnater/BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen