Geen salarisverhoging Giel: ‘Talpa zuiniger dan NPO’

Giel Beelen gaat bij zijn nieuwe baas Talpa Radio, eigendom van miljardair John de Mol, niet meer verdienen dan hij deed bij de NPO. Dat vertelt de radiomaker vandaag in De Telegraaf. Beelens VARA-salaris daalde vorig jaar van 440 duizend naar 380 duizend euro. Hoeveel hij nu gaat verdienen met zijn dagelijkse ochtendshow op Radio Veronica houdt de presentator geheim, al wil hij wel verklappen dat het geen miljoenen zijn. “Haha, nee, ik ga er niet op vooruit.

‘Zakken vullen bij Talpa’ wordt er vaak geroepen, maar dat is volgens Beelen niet reëel. “Mensen denken altijd dat het bij de commerciëlen nooit op kan, maar ik zie toch wel dat daar juist veel zorgvuldiger met geld wordt omgesprongen omdat er gewoon een business gerund wordt en er verdiend moet worden.”

Voor sommigen is Beelens terugkeer in de ochtend verrassend. “Op festivals spraken mensen me vaak aan: ’Ik mis het wel hoor’. En zelf merkte ik toch ook dat het minder klaar was dan ik een tijdlang heb gedacht. De eerste gesprekken die ik had met Talpa’s radiodirecteur Dave Minneboo hadden wat mij betreft ook helemaal niet de insteek van een ochtendprogramma. Dat kwam al doende pas ter sprake.

Over NPO 3FM wil hij niet veel meer zeggen, al wil Beelen wel kwijt dat hij vindt dat het wat te veilig en te braaf bleef bij de zender. Bij Radio Veronica gaat hij niét voor veilig en braaf. “Ik ga natuurlijk niet de ouwe shit weer oppakken en dat is het dan. Er zijn ideeën genoeg om mee aan de slag te gaan.

Het Telegraaf-interview ’Voor een RADIONERD als ik, is dit FANTASTISCH!’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Talpa Radio/William Rutten

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen