NPO 2 haalt moslimtalkshow tijdelijk van prime time

De moslimtalkshow De Nieuwe Maan met presentatrice Nadia Moussaid verhuist tijdelijk terug van prime time naar de middag. Er is dit najaar geen plek in het primetime-schema van NPO 2. Dat heeft omroep NTR laten weten. De Nieuwe Maan verhuisde in mei van de middag naar prime time. Dat NPO 2 islamitisch getinte televisie zo’n prominente plek gaf, veroorzaakte her en der wat rumoer, maar uiteindelijk keek er geen hond. Week na week keken er nét iets meer dan 100.000 mensen.

Deze voor NPO 2 zeer lage kijkcijfers zijn niet de reden dat het nieuwe seizoen van De Nieuwe Maan vanmiddag weer om 17.35 uur begint. “Vanaf januari is De Nieuwe Maan weer op prime time te zien“, aldus de omroep.

Het is puur een schemakwestie, aldus de NTR. “De NPO had dit najaar geen ruimte in het avondschema, vandaar dat we tijdelijk terug zijn in de namiddag. Maar vanaf januari is het programma dus weer op prime time.”

Vooral GeenStijl was in de lente kritisch over de prominente uitzendplek voor De Nieuwe Maan. “Moslims kijken helemaal niet naar de Publieke Omroep, die stellen hun schotels af op televisie uit het thuisland“, klonk het.

Zelf is Moussaid overigens geen moslim. Sterker nog: ze is helemaal niet gelovig. Haar naam wordt momenteel genoemd in de geruchtenstroom over de nieuwe NPO 1-talkshow, die vanaf 2018 het zevenuur-slot gaat delen met DWDD.

Foto: NTR/Geert Broertjes

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen