GeenStijl vindt het raar dat moslimtalkshow door mag

GeenStijl vindt het merkwaardig dat NPO 2 de moslimtalkshow De Nieuwe Maan ondanks de zeer dramatische kijkcijfers handhaaft op prime time, terwijl een veel beter bekeken programma als Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is gesneuveld vanwege lage kijkcijfers. Dat is te lezen op de rechtse opiniesite. De Nieuwe Maan trekt al weken nét iets meer dan 100.000 kijkers, veel te laag voor NPO 2. Volgens het weblog is er maar één optie: stoppen, ‘want er kijkt werkelijk geen hond naar’.

Moslims kijken helemaal niet naar de Publieke Omroep, die stellen hun schotels af op televisie uit het thuisland, en de jongere generatie lacht om het idee van lineair geprogrammeerde doelgroeptelevisie. Die hebben Netflix, YouTube en andere diensten die wél op maat gemaakt zijn voor de kijker“, stelt de kritische website.

Wat rest, is een krappe 100.000 GroenLinks-stemmende macramé-vrouwtjes, drieëneenhalve quasi-solidaire AFA-gek in een kraakpand en een halve paardenkop aan D66’ers die zichzelf een deugquota opgelegd hebben en de uitzendingen met lange tanden consumeren.”

En dat allemaal om de hele tijd van slachtofferschap zoekende moslims aan te moeten horen wat voor racistische onderdrukkers die kutnederlanders allemaal zijn. Zo werkt het natuurlijk niet.”

GeenStijl benadrukt dat Het Groot Dictee minstens vier keer zo veel kijkers trok, maar toch van de buis moest. “Dan kunnen we niet anders concluderen dan dat De Nieuwe Maan een totale verspilling van kostbaar belastinggeld is.”

Lees ook: Moslimtalkshow blijft erg slecht bekeken op NPO 2 (gisteren)

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen