BNNVARA eens met felle kritiek Lex Harding op NPO

Geplaatst op Mon 04 Sep 2017 om 9:17

BNNVARA-baas Gerard Timmer is het eens met de felle kritiek van radio-icoon Lex Harding op de top van de NPO inzake de kwestie Rob Stenders. Dat laat hij weten aan het AD. Stenders heeft zijn contract met Avrotros niet verlengd en daarom pakt de NPO zijn tijdslot op NPO Radio 2 af, ondanks dat hem naar eigen zeggen was beloofd dat hij die kon houden na een overstap naar BNNVARA. Dit soort omroeppolitiek van de NPO is niets meer dan ‘minachting voor de luisteraar’, vindt Harding.

Harding, die aan de wieg stond van Radio 538 en Sky Radio, vindt het onbegrijpelijk dat de NPO een programma als Stenders’ Platenbonanza gewoon uit de ether haalt. “Zelden was er op de Nederlandse radio een programma dat met zoveel deskundigheid en passie gemaakt werd“, zegt hij.

NPO’s focus moet op de luisteraar liggen en niet op omroeppolitiek, vindt Harding. “Het getuigt van minachting voor de luisteraar om juist dat programma te schrappen. Bovendien is het van de zotte om een begenadigd radiomaker als Rob Stenders af te serveren.

Hij richt zijn noodkreet in een ‘uitgelekte’ brief aan de NPO-top, die nu in het AD staat. “Ik hoop met deze brief een bijdrage te leveren aan een juiste en rechtvaardige besluitvorming in deze netelige en spoedeisende kwestie.”

Harding bevestigt in de krant zijn brief aan de NPO-top. “Ik dacht dat die politieke spelletjes van de publieke omroep allang tot het verleden behoorden. Dit is echt te zot voor woorden.

Gerard Timmer van BNNVARA kan zich vinden in Hardings noodkreet: “Uit het hart van een radiodier in hart en nieren, die ruimschoots heeft bewezen te weten wat radioluisterend Nederland wil. Een oproep waar ik het alleen maar hartgrondig mee eens kan zijn. Die aansluit bij de inzet waarmee BNNVARA poogt Rob terug te krijgen op primetime op Radio 2.

En de NPO reageert als volgt in de krant: “AvroTros heeft recht op het huidige tijdslot. Vanaf januari is onze inzet om Stenders weer een vaste plek te geven. Wat dat gaat zijn, is nog niet bekend. De NPO heeft nu eenmaal de rol om dit zorgvuldig te wegen en we verwachten dat de directie Radio snel met een voorstel komt.”

Foto: BNNVARA/Paco Núñez
23 Reacties op “BNNVARA eens met felle kritiek Lex Harding op NPO”


 1. anonymous

  Mensen, Rob is zelf opgestapt.
  Hij heeft gewoon pech.
  Lex moet zich daar niet mee bemoeien.

 2. kokkie

  Lex was vroeger ook een probleem gevalletje, net als Stenders nu….

 3. frans

  Ik stel voor, een inzameling actief voor Rob

 4. Grumpy

  Zinloze discussie. Als mensen niet willen begrijpen dat veranderen van werkgever het loslaten van verworvenheden bij de vorige werkgever is, dan houdt het op.

  Het gras blijkt voor Robbie Stenders toch minder groen bij de buren ….

 5. Luuk

  Lex Harding Wtf is dat fossiel niet dood. Tegenwoordig toch helemaal in Allahhahha, behalve zijn geld natuurlijk. Man heeft zijn leven niets anders gedaan dan stijgers en zakkers voorlezen. Ga lekke met je bips in de lucht leggen nar die je bent.

 6. piet

  Kokkie heb je dat mee gemaakt dat gevalletje van Lex.

 7. Pepe

  De verzuiling is ouderwets en achterhaald kijk maar naar het politieke landschap gewoon omroepen opheffen en één NPO maken met de beste mensen op de beste plaats of ze nu Stenders heten of niet

 8. HansrZ

  De AvroTros oplossing door Annemieke’s A-lijst op dit tijdstip uit te zenden is nu al een totale mislukking. Het komt saai over dat gewauwel dat de verzoekjes binnenstromen op face-book en verder niets dan een belletje als ze zich in zendernaam vergist. Annemieke is totaal niet in staat een geanimeerd radio programma te maken. De luistercijfers op 2 zullen instorten!
  Zo snel mogelijk Rob en Caroline terug. Dan gaat mijn Radio ‘s middags weer op 2

 9. Ad

  Kan absoluut geen argument vinden waarom Stenders over zou willen stappen mét tijdslot, van AVRO/TROS naar BnnVara. Er is geen enkel onderscheid meer te ontdekken bij die clusters qua inhoud. Dit geldt overigens ook voor KRO/NCRV. Het enige wat misschien dan geldt is geld, want de inhoud van het programma zal echt niet veranderen.

 10. Mediaprak

  Maar is Stenders niet verantwoordelijk voor de radio automatisering en programmering van Lex’s LX-Radio? Wiens brood men eet…

 11. Bart

  @Ad De reden is niet het geld want hij en Caroline blijven het zelfde verdienen. Ja het is een domme fout van Stenders zelf misschien. Er is inderdaad bar weinig onderscheid te ontdekken tussen de omroepen dus wat is het probleem zou je kunnen denken. Als er dan toch zou weinig onderscheid tussen de omroepen is te vinden wordt het misschien eens tijd om de aparte clubje op te heffen. Dat zou ook al een hoop geld besparen wat weer in de programma’s kan.

  Hansz Helemaal eens! Op 3FM is Annemieke al nooit een uitblinker geweest. Dat continu benoemen wat er in de studio gebeurd terwijl ze daar met z’n tweeën zitten. De hele tijd dat toontje van wij van de radio voor jouw. Super irritant.

 12. Bert

  Wat iedereen schijnt te vergeten hier, is dat Rob van Jurre de toezegging had, dat wanneer hij van omroep zou wisselen Platenbonanza zou blijven.

 13. Ron

  Eens met Lex, en mooi dat hij voor Rob op komt. Er is anders tot de tijd dat hij weer bij Radio 2 aan kan schuiven een plekje op zijn LX Classics. Overigens uitstekende zender.

 14. Gea Goorstra

  Rob heeft gegokt en verloren. Natte stinkende wind. Optyfen, en heul snel!

 15. HansrZ

  Wat betreft onderscheid tussen de omroepen een gevoelig “grapje”van Rob Stenders. Vorige week toen hij het voorlaatste contact had met Danny Vera om het openingslied bij VI te bespreken zei Rob: “Hallo Danny je spreekt met je VARA vriend” dus een sneer naar zijn toen nog werkgever AVRO-TROS. Ja Rob missen wij per dag heviger! Vooral de muziek die hij draait spreekt velen aan.

 16. Wollter

  Welke kritische radio-presentator wil er nou bij de AvroTros op de loonlijst staan?

 17. Uhhh

  Omroeppolitiek en minachting voor de luisteraar. Harding benoemt het inzake Stenders (omdat het nu even goed uit komt), maar volgens mij heerst in omroepland in het algemeen minachting voor de kijker/luisteraar. Als je ziet hoe er wordt gegoogeld en geschoven met programma’s, presentatoren, enz. De omroepen dicteren. Niks en niemand is zijn leven zeker vandaar dat alleen de meest geharde en karakterloze lui als Brard, Gordon, De Leeuw enz. zich jarenlang staande weten te houden. Daarbij bestaat er geen bedrijfstak die zo in verbinding staat met publiek maar die daar niet mee communiceert. Jarenlang zijn de omroepen daarmee weggekomen omdat ze allen in hun programmering als uitgangspunt hadden dat de gemiddelde kijker een verstandelijke beperking heeft. Plat amusement was het resultaat. Nu het publiek zich wendt tot het internet is het aan de omroepen om zich te richten op de inhoud. En dat gaat nog een hele toer worden want veel intellectuele bagage heeft de omroepen al lang verlaten.

 18. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,Tineke

  Zoals altijd heeft Lex Harding volkomen gelijk.

  En wat die politieke speeltjes betreft. Ach Lex, dat was in jouw zeezender Radio Veronica tijd zo en zal altijd zo blijven, zolang die staats radio in de lucht gehouden wordt met veel te veel subsidie en verbonden is met Den Haag.
  Bij de NPO werken net als vroeger nog steeds enge machtswellustelingen. Dat zijn geen radio liefhebbers!

 19. Laurens

  @Bart

  Er bestaat wel een verschil tussen omroepen. De verzuiling is inderdaad allang voorbij, rond de jaren 70. Maar de verschillen in de omroepen zijn nog steeds zichtbaar: De EO heeft een Evangelisch/Protestants gezicht en dat kun je zien, door de programma’s als Nederland zingt en de Kapel. Tevens ook de KRO-NCRV die de Eucharistieviering elke zondag uitzendt of het linkse geluid van BNNVARA.

  Het kent naast een verschil in de programmering ook een maatschappelijk perspectief, die ervoor zorgt dat eenzaamheid onder de oudere leden wordt verdreven. Kortom, omroepen verleden tijd? Ik vind van niet.

 20. Ad

  @Bart Dat opheffen zou een zegen zijn. Levert gelijk het bedrag op waar Rijxman maar om blijft zeuren. Nadeel is wel dat de garantie van een echte neutraliteit altijd een bron van discussie zal worden. Eens in de leer gaan alvast bij de BBC of de VRT.

 21. aammehoela

  Rob Stenders zou ook heel goed de plek in kunnen nemen van Ruud de Wild. Aardig wat uurtjes KRO/NCRV en wat heeft Ruud nu met de C, helemaal niets.
  Wat nog een optie zou kunnen zijn, Ekdom tot 8 uur en Stenders van 8 tot 10. Hierna dus Bart Arens. Maar eerst afwachten of Annemarie het volhoudt. Wel heel lastig om zo’n plek in te nemen.

 22. Bart

  @Laurens Er is wel een verschil tussen de omroepen maar, dit is niet tot nauwelijks meer zichtbaar in deze tijd. Bij de VARA (al is het niet voor de zelfde groep als toen men de omroep heeft opgericht) en de EO is het nog het meeste zichtbaar. BNN heeft helemaal niets te zoeken bij de VARA.

 23. Bart

  @Ammehoela Bart Arens naar het weekend. Gijs naar 10.00u Rob om 12.00u

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.