Jurre Bosman: ‘Giel niet weg om kritiek op leiding’

Het vertrek van Giel Beelen bij NPO 3FM heeft niets te maken met de kritiek die hij onlangs uitte op de zenderleiding. Dat zegt Jurre Bosman, radiodirecteur bij de NPO, in gesprek met De Telegraaf. Beelen riep op zender dat het station steeds meer op Qmusic begint te lijken. “Die kritiek speelt zeker niet mee. Een eigen mening waarderen wij hier juist, dat is natúúrlijk niet de reden. Juist Giel is groot geworden omdat hij van zijn hart geen moordkuil maakt“, legt de radiodirecteur uit.

Daaraan voegt hij toe: “Maar wellicht geeft deze uitspraak wel aan dat hij zelf vond dat hij aan het einde van zijn tijd bij 3FM zat.

Ook zijn topsalaris van bijna 400.000 euro heeft volgens Bosman geen rol gespeeld. Dat werd immers betaald door BNN-VARA en niet door hem. “Zijn vertrek bij 3FM is echt een inhoudelijke beslissing.

Beelen maakte het afgelopen jaar radio op weekendavonden, nadat hij eerder zijn dagelijkse ochtendshow kwijtraakte. In het weekend wordt hij nu opgevolgd door Frank van der Lende.

Twee jaar geleden volgde Van der Lende het duo Coen & Sander op in de middagspits. “Hij had twee jaar geleden de moeilijke taak om het tijdvak van de zeer succesvolle Coen en Sander over te nemen. Nu kiezen we voor andere mensen, maar wat Frank gaat doen staat ook dicht bij hem. Live muziek, concerten en festival bezoeken: dat zit in zijn DNA en is ook de kern van 3FM.

Het interview met Jurre Bosman kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Lees ook: 3FM onthult eindelijk nieuwe programmering (gisteren)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen