John van den Heuvel wil GeenStijl uit TMG-concern

GeenStijl kan als het aan John van den Heuvel ligt niet snel genoeg uit het TMG-concern gezet worden. Dat laat hij vandaag blijken in zijn column in De Telegraaf. Het TMG-concern is dit jaar in handen gekomen van het Vlaamse Mediahuis en krijgt daar geen warm welkom: topman Gert Ysebaert heeft aangekondigd dat hij het weblog liever ziet vertrekken. Maar Van den Heuvel vindt hem niet snel genoeg. Hij is er klaar mee dat GeenStijl nog steeds een zuster is van zijn krant.

Van den Heuvel vindt dat GeenStijl gerund wordt door complotdenkers die de zaak ophitsen. “Met als triest dieptepunt dinsdag de ’onthulling’ van GeenStijl dat de onwel geworden automobilist een Marokkaan was.”

Het gaat om de automobilist die in juni diverse voetgangers aanreed bij het Amsterdam Centraal Station, volgens de politie omdat hij een lage bloedsuikerspiegelwaarde had. Dat wordt door diverse media gewantrouwd.

GeenStijl ontdekte dat achtergrond. “Fijntjes werd zijn naam ook nog even geopenbaard. De zoveelste schandelijke actie van een ’shockblog’, dat jammer genoeg nog altijd onder de vlag van dit concern zijn vuiligheid spuit.”

Gert Ysebaert, hoofdbestuurder van de nieuwe eigenaar Mediahuis, liet na zijn aantreden weten dat GeenStijl wat hem betreft niet langer bij deze uitgever thuishoort. Waar blijft Ysebaert? Gert… Gèhèrt?

De Telegraaf-column van John van den Heuvel kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen