René Oosterman: ‘SBS-sterren gekort op salaris’

SBS 6 heeft gesneden in de salarissen van zijn presentatoren. Dat vertelt René Oosterman, die in 2015 werd ontslagen als zenderbaas van het familiestation, in Veronica Magazine. De tv-salarissen zijn in de afgelopen jaren flink gezakt, aldus Oosterman. Voorheen ontvingen de topspelers van SBS zo’n 600.000 à 700.000 euro, maar ook de sterren ‘met een C-status’ kwamen nog uit op zo’n 120.000 euro. Nu is dat wel anders en zijn veel presentatoren bovendien niet meer in vaste dienst.

De tijden van vette tv-contracten zijn volgens Oosterman wel voorbij. “Vroeger waren de sterren in dienst en konden ze wachten op een programma. Toen werd er heel veel verdiend. Die contracten zijn versoberd.

De dalende salarissen zijn veroorzaakt door de dalende advertentie-inkomsten én de veranderde tv-cultuur, aldus Oosterman. “Vroeger waren grote namen bepalend voor het succes van een tv-show: een avondje Ron Brandsteder, Linda de Mol of Henny Huisman. De televisie was persoonsgebonden.

Nu is dat volgens hem anders. “Programma’s zijn veel meer geformatteerd. Tegenwoordig zijn goed ontwikkelde formats veel belangrijker en presentatoren soms inwisselbaar.

Foto: Marmalade

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen