Jan Slagter blij met einde aan megasalarissen bij NPO

Foto: SBSOmroep MAX-baas Jan Slagter is blij met het besluit van NPO-baas Shula Rijxman om de topsalarissen bij de publieke omroep af te schaffen. Dat laat hij weten in het AD. De NPO stopt met Matthijs van Nieuwkerk-achtige megasalarissen: het plafond gaat van 201.000 naar 181.000 euro en er mogen géén uitzonderingen meer gemaakt worden, zoals voor Van Nieuwkerk, die 580.000 euro graait. Het is heel goed dat de NPO zélf een einde maakt aan deze discussie, vindt Slagter.

Den Haag was al bezig om de Matthijs van Nieuwkerks en Giel Beelens van deze wereld aan te pakken, maar Hilversum is de politiek voor. Zelf leverde Slagter in 2013 al een deel van zijn salaris in: “Gelijke monniken, gelijke kappen.”

Slagter: “Ik roep al jaren dat als je elders meer kan verdienen, daar het gat van de deur is. Je hoort vaak de kreet: ‘Die publieke omroep met al die veelverdieners’. Dat is straks eindelijk afgelopen.

BNN-VARA-directeur Gerard Timmer, wiens omroep de meeste topverdieners in huis heeft, laat via een woordvoerster weten ‘met inachtneming van bestaande afspraken de beweging van de NPO te begrijpen’.

Lees ook: NPO stopt met Van Nieuwkerk-achtige megasalarissen (gisteren)

Foto: VARA

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen