Arjen Lubach vond koningsinterview niet geweldig

Arjen Lubach was in tegenstelling tot miljoenen andere kijkers níet onder de indruk van het tv-interview met koning Willem-Alexander dat vorige maand werd uitgezonden. Dat heeft hij gezegd in College Tour. Bekend Nederland was het er massaal over eens dat het interview door Wilfried de Jong wel heel erg goed was, maar Lubach deelt dat enthousiasme niet. “Ik vond het vooral verbazingwekkend dat iedereen het zo vrijgevochten en revolutionair vond“, zegt de VPRO-presentator.

Lubach vond het helemaal niet verrassend. “Het was volledig voorgekauwd en er werd niets gevaarlijks gevraagd, maar Wilfried de Jong flikkerde z’n sleutels op een tafel en kwam aan met een Jeep en iedereen riep: wow, wat nieuw. Het was eigenlijk precies gewoon wat je van tevoren had kunnen verwachten.”

Op de vraag wat hij zelf zou hebben gevraagd, antwoordt Lubach: “Wat vindt u van het erfrechtsysteem? Vindt u het niet een beetje onredelijk dat u deze functie bekleedt?

Het gaat niet om de figuur Willem-Alexander. Dat is vast een vriendelijke man. Als hij geen koning was, was hij manager van een bowlingbaan of zo. Het is waarschijnlijk gewoon een een lieve man. Daar gaat het niet om, maar het gaat erom dat het een vreemd Middeleeuws systeem is dat nog steeds functioneert.”

Ik lig er niet van wakker, maar het blijft raar.

Foto: Roy Borghouts/NTR

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen