Paul de Leeuw: ‘OG3NE doet huilie huilie’

Geplaatst op zo 14 mei 2017 om 9:30

Paul de Leeuw vindt dat OG3NE sportief moet reageren op hun elfde plek bij het Eurovisie Songfestival. Dat zegt de VARA-presentator op Twitter. De vakjury’s van de landen zetten OG3NE op de vijfde plek, maar de kijker thuis was iets minder enthousiast, waardoor ze naar plek elf zakten. “Ze zijn beetje teleurgesteld, maar houden vast aan vijfde plek van vakjury“, twitterde een NOS-verslaggever. Maar daar ergert De Leeuw zich kennelijk behoorlijk aan: “Wat gelul is! Elfde! Niet zeuren en doorrrrr.

Je moet je verlies gewoon nemen, vindt De Leeuw. “Wat zijn we Hollands! Elfde plek en dan zeggen: ‘Bij de vakjury waren we vijfde!’ Huilie! OG3NE, stemmen top maar niet genoeg en liedje mwah.

De Leeuw denkt dat Nederland prima is geëindigd. “Conclusie: we zijn elfde geworden met geweldige stemmen maar misschien mindere performance en song. Niet nu zeggen vakjury dit en publiek dat. Gewoon middenmoot! Mooi en doorrrrrr.

De VARA-ster was al vanaf het begin niet onder de indruk van onze inzending Lights and Shadows. “Onze inzending was gewoon Holland Casino-pop… Leuke muziek maar we gokken lekker door!

Het Songfestival kent met Portugal een terechte winnaar, vindt hij. “Ik neurie nu al Portugal terwijl ik nederland nog steeds niet ken…

Foto: VARA
54 Reacties op “Paul de Leeuw: ‘OG3NE doet huilie huilie’”


 1. Berr

  Elfde is elfde punt. Men zingt voor het publiek en dat telt. Het is het publiek die naar moet luisteren en het moet kopen. Het is gewoon niet in smaak gevallen bij de massa, Punt.

 2. Pieter

  OG3NE zeer gefeliciteerd met jullie optreden. Ik vond het een super goed optreden. Ik had jullie zeker op een andere plek gewenst, maar over smaak valt nu eenmaal niet te twisten.

  De vakjury heeft jullie anders/beter gewaardeerd.

  Ik heb met gevoelens van trots naar jullie gekeken en dan te bedenken dat ik nooit meer keek naar het songfestival vanwege de belabberde kwaliteit.
  Ik maakte een uitzondering voor OG3NE waar ik absoluut geen spijt van heb. Jullie zijn hele goede zangeressen waar Nederland erg trots op mag zijn.

 3. J

  Ach, die de Leeuw doet zelf al jaren huilie huilie. Hou toch op, lekker zuur door het leven Paul. Los van of hij gelijk heeft of niet, dit achteraf zeiken is lekker makkelijk. Laat hem dat lekker over z’n eigen kijkcijfers doen.

 4. Gerdien

  Eens. Het is net als zeggen: we verloren met 4-1 maar na de eerste helft stonden we wél met 1-0 voor.

 5. Ik

  Ach Paul de leeuw weer hoor. Met hem zou je niet eens de finale halen.. Hij huilt zelf het hardst als die een programma heeft wat niet scoort

 6. vo

  Wat goed genoeg is voor Nederland is niet goed genoeg voor Europa. Saaie optreden. Ik denk dat de Ned. vakjury maar vervangen moet worden.

 7. nooitmeer

  Nooit meer trap ik er weer in om naar het songfestival te kijken ,het wordt met het jaar erger
  de uitgestrektheid is tenenkrommend,de corruptie vierde weer hoogtij tussen de buurlanden,
  zo triest, en het commentaar van de maar niet stoppende cornald maas om gek van te worden!
  nee ik trap er niet meer in!!!

 8. pauldelul

  Dat deze de Leeuw uiteindelijk toch moest vertellen over zijn blaaskanker
  was hij zelf huilie huilie,en een aandachtvragertje! rot toch op

 9. vo

  Ik vond de NL commentaar tussen de stemming door zeer irritant en zeer onprofessioneel. Laat de ander EERST uitpraten voordat je wat zegt!

 10. Jan

  Ik vond de NL commentaar tussen de stemming door zeer irritant en zeer onprofessioneel. Laat de ander EERST uitpraten voordat je wat zegt!

 11. Annoniemus

  Wat wel een dingetje is als je met een persoonlijk getint nummer komt op het ESF , moet je niet gek op kijken als niet iedereen dat leuk vind .
  Maar deze meiden kunnen fantastisch zingen en performen !

 12. J

  Ach, die de Leeuw doet zelf al jaren huilie huilie. Hou toch op, lekker zuur door het leven Paul. Los van of hij gelijk heeft of niet, dit achteraf zeiken is lekker makkelijk. Laat hem dat lekker over z’n eigen kijkcijfers doen…

 13. erwin

  Of je nu eerste of 25e wordt, over een paar maanden ben je al vergeten.

 14. anonymous

  Zeg het niet graag maar Paul heeft gelijk.

 15. anonymous

  Nederland moet niet zeuren.
  Met een slecht nummer en een saaie uitvoering win je
  nou eenmaal geen songfestival.
  En de kijkers in Europa stemmen nou eenmaal niet om
  sentiment, die hebben er geen boodschap aan dat moeder
  terminaal ziek is, kijkers in Europa stemmen
  op een leuk liedje.

 16. West

  “eèn ding is zeker iedereen die mee doet , zal zijn hele leven op radio of tv herinnerd worden aan zijn of haar deelname , en dat is meer waard dan winnen
  na zoveel jaar komen oud deelnemers sters nog op tv ze worden elk jaar weer gevraagd om op de dagen ! winnen of niet de erkenning is er , en je hebt veel werk na zo`n festival !

 17. Jawie

  Het was een B-kantje, laten we eerlijk zijn. Een album-filler voor een paar mensen die het raakt als er een concept bij verteld wordt. Portugal had genoeg aan een paar noten in een mooie volgorde. En de zanger verwoordde het ook goed, het mag weer gaan om de muziek en de emotie IN DE MUZIEK niet in het concept of het drama van de show die er om heen gebouwd wordt voor amusement en target-demo’s.
  Sukses in het braderie-schnabbel-circuit, dames, bij het hooibaal-werpen, de trekkertrek en de koeienshow in de provincie. Oh en natuurlijk die discotheken en bedrijfs-uitjes. Theatershowtje? Kies voor Albert, die heeft goeie connecties voor de ticket-sales. Panel-lid worden? Eerst nog wat headliners halen.

 18. Annomy

  Heel mooi zoals de punten nu worden gegeven ,het optreden en de zangkunst van de dames is heel goed alleen was het nummer niet commercieel het komt niet binnen .

 19. Ron

  Tja, we zijn er in een jaar dus niets mee opgeschoten, weer 11e. Dat geeft te denken. Ik moet zeggen dat de performance er uitstekend uitzag en de zang beter en voller klonk dan afgelopen donderdag, maar blijkbaar was het niet genoeg en vond het publiek van Europa het toch niet zo geweldig allemaal. Hoe groot je ook favoriet kunt zijn voor het songfestival, het maakt geen donder uit. Dat moge duidelijk zijn…

 20. Jerrold

  Ik begrijp niet geheel wat kanker hiermee te maken heeft?

  Back on topic, Paul heeft een punt, het wordt een beetje zielig.

 21. Jelle

  Paul heeft gelijk (nooit gedacht dat ooit te zeggen). Knap gezongen, maar verder mwah. Bookmakers voorspelden elfde, en ze werden ook elfde. Niets op af te dingen. Volgende week weer op de braderie in Schijndel.

 22. Tim H

  Goede zang en een middelmatige presentatie. Dan krijg je dus veel punten van de vakjury en weinig van het publiek.

 23. cees

  Gewoon ophouden met die freakshow.

 24. Robert

  Het songfestival is niet meer dat wat het geweest is, de kwaliteit van zang en muziek is niet meer belangrijk. Show,circus,klaagzang word meer gewaardeerd. Het probleem bij O’G3NE is hun vader, die benut niet de kwaliteiten die de dames hebben. Als ik naar ze kijk op youtube met covers van andere artiesten zijn ze veel sterker dan de liedjes die hun vader schrijft, die liedjes zijn te vlak en hebben geen hit potentie. Lights And Shadows was niet slecht maar het in beeld brengen met de visuals was gewoon niet krachtig genoeg, toen Amy tranen in haar ogen had bij het zingen had de regisseur moeten ingrijpen en dat shot van Amy langer moeten vasthouden dat de emotie beter tot z’n recht kwam. Te vaak was het een wide shot, waardoor de emotie van de zang met de tekst verloren ging. De visuals waren te vlak en niet krachtig genoeg, om de emotie over te brengen. Als je wide shot neemt dan moet het beeld wel krachtig overkomen, en dat was niet. Je zag een donker podium met 3 dames in donkere kleding, dat valt nauwelijks op.

 25. Wey

  Wie verstaat nu Portugees? En toch hebben ze gewonnen. Het ligt inderdaad hoe je het brengt en een beetje gek doen helpt ook. Te netjes scoort gewoonweg niet maar ja, volgend jaar doet Nederland dat weer.

 26. Jubbetje

  Je kan van te voren niet zeggen ….. wij winnen.
  De euforie was weer te groot en heeft hun de das omgedaan.
  Blij dat het voorbij is die hysterie. Kan de naam O’ Gene ff niet meer horen.

 27. Annomy

  Robert jij draaft door ,alles wat jij noemt heb je nodig als het lied niet goed is volgens mij bepaalt nederland zelf hoe het in beeld komt,bij het juiste lied kan je in je onderbroek gaan staan ,bij de winnaar was alles niet goed kleren te groot maar hij kwam bij de mensen binnen dat is het ,het goede lied op de juiste tijd en plaats.

 28. Kijkbuis

  Nummer was te ingewikkeld. Vraag eens wie dat nummer kan nazingen ? Door veel aandacht te geven aan het “schema”, verdwijnt de aandacht voor de zangkwaliteiten. Een absolute winnaar zou “Change will come for ypu” zijn geweest met herkenbare herhalingen. Voor de rest “Vakjury” ? Zoals Griekenland en Cyprus ?

 29. Annomy

  De Italiaan kwam met een aap daar ben ik op afgeknapt het lied had dat niet nodig als je denkt dat je dat nodig heb twijfel je aan je zelf blijf dan maar thuis.

 30. Michael

  Paul de Leeuw moet lekker huilie huilie gaan doen om z’n kijkcijfers. Mensen die kwaliteit weten te waarderen (de vakjury) hebben O’Gene wel op waarde weten te schatten. Misschien moeten we volgend jaar ook een neurd met raar haar sturen. Dan winnen we wel…


 31. @West

  Zeg dat maar tegen Trijntje.

 32. Wilce

  Het begint al met een refrein dat niet rijmt.

  Cry no more
  Feeling all alone and insecure

  En om dat te verbloemen zingen ze “insecore”.

 33. GW

  Hij heeft een punt. Ze waren elfde, niet vijfde. Het eindresultaat telt. Punt.

  Hoewel het uit Paul’s mond wel heel erg hypocriet klinkt. Hoe lang heeft Paul niet “huillie huillie” lopen doen toen hij vanuit eigen VARA-kring kritiek kreeg op zijn zaterdagavondshows? Sonja Barend gaf één keer kritiek in DWDD en wekenlang kregen we vervolgens uit Paul’s mond het “afgeschoten in eigen clubhuis-verhaal” te horen. Maaaaan, in elk interview kwam het terug!

  Ja de aandacht proberen te verleggen zodat je kritiek naast je neer kan leggen is Paul niet vreemd.

 34. Anonymous

  Dat moet hij zeggen met z’n mislukte tv-programma’s. Dan is het ook steeds huilie huilie.

 35. Anoniem

  @Pieter: en de Common Linnets (Ilse DeLange & Waylon) dan? 2e geworden in 2014 Hun allereerste live uitvoering van het liedje bij DWDD viel tegen. Mede daardoor (en het liedje) waren mensen sceptisch over hun kansen. Dat veranderde met hun optreden in de halve finale van het Songfestival. De staging, de regie, de kleding, hun optreden en zang, het camerawerk. Alles klopte.
  Dit is overigens geen kritiek van mij op O’gene.

 36. Wilemijn

  Paul denkt echt dat hij overal verstand van heeft, ik zeg, mond dicht Paul!

 37. West

  ogdriene of ogthreene ogteene wat is het nou wordt er geen wijs uit

 38. Anoniem

  @West: de “3” in hun naam hoeft niet uitgesproken te worden. Spreek het uit alsof
  er een “e” staat. Gewoon “Ogene” dus. Zo heetten ze bij hun deelname aan de Voice al, maar toen stond er nog een apostrof tussen (O’G3ne).

 39. Sukkel

  Niet te geloven, wat een dikke lamlul is die de Leeuw toch. De meiden huilen heel even als ontlading; de Leeuw jankt het hele jaar door. Gatver de gatver.

 40. Bart

  De dames beslissen natuurlijk zelf hoe ze reageren. Maar het is toch opmerkelijk dat er zo`n kloof was tussen de vakjury en het publiek. Dat zie je op meer terreinen. Uiteindelijk won een rustig liedje.

 41. P.S:

  Vanuit belgie GEEN enkel punt voor Ogene…krankzinnig jaloers Volkje is dat toch..

 42. anonymous

  @P.S Nee België heeft gewoon een goeie smaak.
  Er zijn gelukkig meer landen die ons geen punten gaven.

 43. Sven L.

  Ik had de dames ook wel een aantal plekken hoger gegund (en verwacht als ik eerlijk ben). Ben het ook eens met anderen hier dat de staging niet echt optimaal was. Schitterende kostuums, maar vielen in 3/4 van het optreden weg op de achterwand. Zonde en onnodig.

  MAARRR; de dames mogen toch best zeggen dat ze teleurgesteld zijn en hoger hadden willen eindigen? Ik vind dat geen ‘huilie huilie’ gedrag.

  Al met al: Nederland scoort afgelopen 5 jaar gewoon prima en doet in ieder geval weer mee! Nu moet team Eurovisie van de AVROTROS lekker met vakantie gaan en dan evalueren en voor volgend jaar weer een dijk van een act benaderen!

 44. Leon

  Belgie & goeie smaak ? Oke mooi lied van Blanche
  zonder Twijfel! Maar Ogene was niet zo slecht om er geen punten aan te geven – dan ontbreekt dus wel degelijk goede smaak of toch die eeuwige afgunst naar dienen ‘ollanders’ sneu volkje

 45. Roelof

  Die deLeeuw zelf huilt het hardst als het gaat om zijn standpunt over zwarte Piet. Belachelijk en dat is meten met 2 maten.

 46. G

  Het

 47. G

  Het was inderdaad niet echt geweldig maar toch goed gezongen (song festival ) Om hier geen enkel punt voor te geven (belgie) ging echt te ver… inderdaad – jaloezie. Iets anders kan ik er niet van maken

 48. Johnson

  Ik heb lang genoten van Pauls tv-werk. Maar HIJ stond achter het plan om Willeke in 94 naar Dublin te sturen en we weten hoe dat afliep.

 49. Kees

  Onderliggend feit is dat Nederland gewoon niet wil/kan winnen. Avrotros heeft simpelweg het budget niet en NPO geeft ook niet thuis. Na de bijna winst van Ilse de Lange zijn ze zich rotgeschrokken! De meiden kunnen best zingen, maar het nummer was notabene geschreven door papa en vriendje lief. Daar ga je echt geen potten mee breken. En om zeker te zijn van verlies, doe je vervolgens ook helemaal niets op en met het podium.

 50. Lambert

  Die aap begrijp ik wel: het schijnt deze maand tien jaar geleden te zijn dat Bokito uit zijn dak ging in Blijdorp.

 51. Bart Wijnen

  @Kees: het winnende liedje van afgelopen zaterdag is geschreven door de zus van de zanger?

 52. OMG

  OG3NE viel anders juist heel erg op door dat podium niet intensief te benutten. Het was het meest spectaculaire podium wat ik ooit gezien heb, maar de rust van de meiden viel wel op tussen het geweld van de andere acts.
  De 6e startplaats heeft zeker niet in hun voordeel gewerkt bij de publieks stemmen.

  Het was geen winnend liedje, maar super goed gedaan en niets om voor te schamen!

 53. Sven L.

  @ OMG. Ze hoeven zich zeker niet te schamen. Typisch Hollands deze ‘rel’.

  Maar blijf erbij: het was té donker naar mijn smaak. Slechte visuals.
  Overigens dacht ik dat het podium hetzelfde was als in Duitsland nadat Lena had gewonnen.

 54. Ronald

  De ziekte van moeder werkt gebruikt als marketing instrument, ‘toevallig’ was het liedje van paps het beste… Nee meiden het is niet allemaal zuiver op de graat

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.