Bekende Nederlanders lyrisch over koningsinterview

Bekende Nederlanders hebben met een groot genoegen gekeken naar het interview met koning Willem-Alexander. Ze zijn eensgezind enthousiast over het gesprek dat woensdagavond werd uitgezonden op NPO 1 en RTL 4. Dat blijkt uit reacties op Twitter. Koning Willem-Alexander was openhartig tegen tv-interviewer Wilfried de Jong. Zelfs DENK-leider Tunahan Kuzu reageerde positief op het vraaggesprek. “Onze Koning is gewoon cool. Prachtig interview Wilfried die Jong.”

Shownieuws-ster Maurice Wijnen: “Wat een bijzonder open, eigentijds en oprecht interview. Bravo Wilfried de Jong en hulde voor de Koning!

EO-presentator Tijs van den Brink: “Prachtig interview hoor. Prima koning. Niks meer aan doen.

NPO 1’s late-nightster Jeroen Pauw: “Wat een mooi, open gesprek, koninklijk en ook kwetsbaar. Top-tv.

Boulevard-ster Marc van der Linden: “Potverdikkie, dat doet Wilfried de Jong perfect. En hoewel het over 50 jaar Willem-Alexander gaat, zet koning toch zijn koningschap neer: een mens op de troon.

RTL Nieuws-lezer Jan de Hoop: “Ik ben onder de indruk van de koning en Wilfried. Boeiend en ontspannen.

Volkskrant-journaliste Hasna El Maroudi: “Ik vind dit interview met de koning onwijs mooi. Ongeacht pro- of anti-koningshuis, ik vind het prettig dat hij zo open spreekt.

Columnist Jan Dijkgraaf: “Geweldig interview met Willem-Alexander. Kan niet anders zeggen. Wat zet Wilfried de Jong zijn hermelijnkoortsige voorgangers voor schut.

WNL-presentatrice Roos Moggré: “Gezegend het land met een Koning die zo kwetsbaar durft te zijn en met een journalist die zo ‘eigen’ is. Wat een mooi gesprek.

MAX’ tv-recensent Ron Vergouwen: “Sonja Barend Award voor beste tv-interview zou dit jaar zomaar eens naar Wilfried de Jong kunnen gaan.

Actrice Sanne Langelaar: “Willem-Alexander is ontroerend openhartig in zijn interview. Pluim voor onze Willy.

Radio-dj Bert Kranenbarg: “Prachtig gesprek met de koning. Wilfried de Jong durft door te vragen zonder onbeschaamd te zijn. Willem-Alexander durft eerlijk te zijn.

Zanger Thomas Acda: “Ik mag hem wel, die Koning van ons. Goeie kerel. Ook al lid van de dooie broertjesclub, hè. Dank Wilfried de Jong. Goed gedaan.

RTL Nieuws-baas Pieter Klein: “Alle momenten uit je (eigen) leven die op tv voorbij komen. En een koning die zich beter laat kennen. Mooi.

Radio-dj Patrick Kicken: “Heerlijk eerlijk interview met onze koning. Hulde aan interviewer Wilfried de Jong en natuurlijk Willem-Alexander.

RTL Late Night-ster Humberto Tan: “Ontroerend mooi, het interview van Wilfried de Jong met koning Willem-Alexander.

Politiek kenner Wouke van Scherrenburg: “Mooi gesprek met een koning die zich open en kwetsbaar durfde op te stellen.

NTR-baas Paul Römer: “Heel mooi gesprek met de Koning. Knap gedaan door Wilfried de Jong.

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink: “Nou, dat was een mooi gesprek! Wilfried de Jong heeft er echt veel uitgehaald en Willem-Alexander wilde veel vertellen.

Filmkenner René Mioch: “Dankjewel, Wilfried. Was erg goed. Genoten van een goede luisteraar, geïnteresseerde vragensteller en een Koning die veel gaf!

Presentator Sipke Jan Bousema: “Wat een mooi, intens gesprek met de Konin en Wilfried de Jong. Geraakt.

RTL-ster Beau van Erven Dorens: “Wat een goed, openhartig gesprek! Leve de koning. Bravo!

Tv-kenner Frits Barend: “Voor een goed gesprek heb je twee partijen nodig en die waren vanavond met Willem-Alexander en Wilfried de Jong.

Presentatrice Margriet Vroomans: “Prachtig interview met de Koning. Erg goed gedaan.

Oud-NOS-gezicht Aldith Hunkar: “Dames en heren, mag ik een daverend applaus voor onze koning en voor Wilfried de Jong? Boeng owroe jari, Majesteit!

RTL-ster Peter van der Vorst: “Mooi ontspannen en openhartig gesprek van Wilfried de Jong met Willem-Alexander. Gefeliciteerd beiden.

VARA-ster Claudia de Breij: “Willem-Alexander for president! Wat een geweldig interview. Complimenten aan Wilfried de Jong en de koning. Zo eerlijk kan het dus.

Royaltykenner Sandra Schuurhof: “Ik vond het een mooi interview. Niet newsy, wel heel persoonlijk. Goed gedaan!

Oud-VVD-Kamerlid Ton Elias: “Zo’n lang interview als met Willem-Alexander kun je niet trainen. Hooguit een beetje. Dus is het echt. En dus ziet iedereen wat een goeie vent hij is.

Tv-legende Henny Huisman: “Geweldig interview met de koning door Wilfried de Jong, met veel respect maar toch ‘losjes’ gedaan. Top-tv.

RTL Live-gezicht Quinty Trustfull: “Wat een mooi, open en eerlijk gesprek/interview met onze Koning. Goed gedaan Wilfried de Jong. Onder de indruk van beiden heren.

AD-journalist Werd Duk: “Wat een topinterview was dat.

SBS-ster Winston Gerschtanowitz: “Gisteren echt genoten van fantastische gesprek van Wilfried de Jong met onze koning. Heel erg goed gedaan!

Alleen Jort Kelder was in Pauw kritisch. Hij vond het gesprek niet openhartig genoeg. Paul de Leeuw twitterde daarop: “Hangt iemand Jort Kelder de komende koningsnacht met z’n bretels aan een lantaarnpaal? Totaal dichtverzuurd.

Foto: NOS/RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen