Bekende Nederlanders lyrisch over koningsinterview

Bekende Nederlanders hebben met een groot genoegen gekeken naar het interview met koning Willem-Alexander. Ze zijn eensgezind enthousiast over het gesprek dat woensdagavond werd uitgezonden op NPO 1 en RTL 4. Dat blijkt uit reacties op Twitter. Koning Willem-Alexander was openhartig tegen tv-interviewer Wilfried de Jong. Zelfs DENK-leider Tunahan Kuzu reageerde positief op het vraaggesprek. “Onze Koning is gewoon cool. Prachtig interview Wilfried die Jong.”

Shownieuws-ster Maurice Wijnen: “Wat een bijzonder open, eigentijds en oprecht interview. Bravo Wilfried de Jong en hulde voor de Koning!

EO-presentator Tijs van den Brink: “Prachtig interview hoor. Prima koning. Niks meer aan doen.

NPO 1’s late-nightster Jeroen Pauw: “Wat een mooi, open gesprek, koninklijk en ook kwetsbaar. Top-tv.

Boulevard-ster Marc van der Linden: “Potverdikkie, dat doet Wilfried de Jong perfect. En hoewel het over 50 jaar Willem-Alexander gaat, zet koning toch zijn koningschap neer: een mens op de troon.

RTL Nieuws-lezer Jan de Hoop: “Ik ben onder de indruk van de koning en Wilfried. Boeiend en ontspannen.

Volkskrant-journaliste Hasna El Maroudi: “Ik vind dit interview met de koning onwijs mooi. Ongeacht pro- of anti-koningshuis, ik vind het prettig dat hij zo open spreekt.

Columnist Jan Dijkgraaf: “Geweldig interview met Willem-Alexander. Kan niet anders zeggen. Wat zet Wilfried de Jong zijn hermelijnkoortsige voorgangers voor schut.

WNL-presentatrice Roos Moggré: “Gezegend het land met een Koning die zo kwetsbaar durft te zijn en met een journalist die zo ‘eigen’ is. Wat een mooi gesprek.

MAX’ tv-recensent Ron Vergouwen: “Sonja Barend Award voor beste tv-interview zou dit jaar zomaar eens naar Wilfried de Jong kunnen gaan.

Actrice Sanne Langelaar: “Willem-Alexander is ontroerend openhartig in zijn interview. Pluim voor onze Willy.

Radio-dj Bert Kranenbarg: “Prachtig gesprek met de koning. Wilfried de Jong durft door te vragen zonder onbeschaamd te zijn. Willem-Alexander durft eerlijk te zijn.

Zanger Thomas Acda: “Ik mag hem wel, die Koning van ons. Goeie kerel. Ook al lid van de dooie broertjesclub, hè. Dank Wilfried de Jong. Goed gedaan.

RTL Nieuws-baas Pieter Klein: “Alle momenten uit je (eigen) leven die op tv voorbij komen. En een koning die zich beter laat kennen. Mooi.

Radio-dj Patrick Kicken: “Heerlijk eerlijk interview met onze koning. Hulde aan interviewer Wilfried de Jong en natuurlijk Willem-Alexander.

RTL Late Night-ster Humberto Tan: “Ontroerend mooi, het interview van Wilfried de Jong met koning Willem-Alexander.

Politiek kenner Wouke van Scherrenburg: “Mooi gesprek met een koning die zich open en kwetsbaar durfde op te stellen.

NTR-baas Paul Römer: “Heel mooi gesprek met de Koning. Knap gedaan door Wilfried de Jong.

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink: “Nou, dat was een mooi gesprek! Wilfried de Jong heeft er echt veel uitgehaald en Willem-Alexander wilde veel vertellen.

Filmkenner René Mioch: “Dankjewel, Wilfried. Was erg goed. Genoten van een goede luisteraar, geïnteresseerde vragensteller en een Koning die veel gaf!

Presentator Sipke Jan Bousema: “Wat een mooi, intens gesprek met de Konin en Wilfried de Jong. Geraakt.

RTL-ster Beau van Erven Dorens: “Wat een goed, openhartig gesprek! Leve de koning. Bravo!

Tv-kenner Frits Barend: “Voor een goed gesprek heb je twee partijen nodig en die waren vanavond met Willem-Alexander en Wilfried de Jong.

Presentatrice Margriet Vroomans: “Prachtig interview met de Koning. Erg goed gedaan.

Oud-NOS-gezicht Aldith Hunkar: “Dames en heren, mag ik een daverend applaus voor onze koning en voor Wilfried de Jong? Boeng owroe jari, Majesteit!

RTL-ster Peter van der Vorst: “Mooi ontspannen en openhartig gesprek van Wilfried de Jong met Willem-Alexander. Gefeliciteerd beiden.

VARA-ster Claudia de Breij: “Willem-Alexander for president! Wat een geweldig interview. Complimenten aan Wilfried de Jong en de koning. Zo eerlijk kan het dus.

Royaltykenner Sandra Schuurhof: “Ik vond het een mooi interview. Niet newsy, wel heel persoonlijk. Goed gedaan!

Oud-VVD-Kamerlid Ton Elias: “Zo’n lang interview als met Willem-Alexander kun je niet trainen. Hooguit een beetje. Dus is het echt. En dus ziet iedereen wat een goeie vent hij is.

Tv-legende Henny Huisman: “Geweldig interview met de koning door Wilfried de Jong, met veel respect maar toch ‘losjes’ gedaan. Top-tv.

RTL Live-gezicht Quinty Trustfull: “Wat een mooi, open en eerlijk gesprek/interview met onze Koning. Goed gedaan Wilfried de Jong. Onder de indruk van beiden heren.

AD-journalist Werd Duk: “Wat een topinterview was dat.

SBS-ster Winston Gerschtanowitz: “Gisteren echt genoten van fantastische gesprek van Wilfried de Jong met onze koning. Heel erg goed gedaan!

Alleen Jort Kelder was in Pauw kritisch. Hij vond het gesprek niet openhartig genoeg. Paul de Leeuw twitterde daarop: “Hangt iemand Jort Kelder de komende koningsnacht met z’n bretels aan een lantaarnpaal? Totaal dichtverzuurd.

Foto: NOS/RTL

32 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
X
april 28, 2017 10:59

Kan de nepX eens een keer ophouden met dom commentaar geven hier onder mijn naam. Ja ik weet wel dat dit koren op zijn/haar molen is maar ik geef geen ongenuanceerde meningen. BVD.

Gast
aammehoela
april 28, 2017 10:34

Alleen een paar zeikers lopen hier te klagen. Iedereen, op deze zeikerds na, vonden het een geweldig en goed interview. Blij dat deze zeikerds niet op tv zijn, walgelijke tv zouden we dan hebben.

Gast
Henk
april 27, 2017 17:43

Zeker Susanne was ook al opgevallen. Denk dat hij erg gespannen was.
Waarom het interview niet laten doen door Kysia Hekster? Het oog wil
ook wat toch!

Gast
Henk II
april 27, 2017 17:26

Prima interview, waarbij de wisselwerking tussen WA en WdJ ervoor zorgt dat we werkelijk de persoon WA wat beter leren kennen. Hilarisch: de portierlakei bij de deur.

Gast
Susanne
april 27, 2017 14:11

Wilfried: Het hele interview zat hij erbij of hij op de WC zit te kakken!!
Doe een stropdas om zeg, beetje respect voor waar je heen gaat.
Wat een ergernis. Verder was Alex lekker recht-door-zee.

Gast
De buurvrouw van Tan
april 27, 2017 13:16

Tan heeft helemaal niet gekeken, die lag Dionne te bangen in z’n flatje aan de Zuidas!

Gast
Roger
april 27, 2017 13:09

Eens met pfjoei. Het lijkt wel of de RVD een memo heeft rondgestuurd in heel Hilversum, die BN’ers zeggen allemaal hetzelfde. Willempie is gewoon een lul de behanger, net als die Wilfried.

Gast
Bep
april 27, 2017 13:02

Vond het fijn te horen dat ze ook veel steun hebben aan het volk tijdens zo’n openbare begrafenis.Heb bij zoiets altijd een beetje medelijden met ze.

Gast
RTL-fan
april 27, 2017 13:00

Ivo Niehe, eat your heart out.

Gast
Martijn
april 27, 2017 12:40

@ wolf o ja, je hebt gelijk. Bij mijn stembureau ligt ook altijd zo’n Swiebertje met Aldibier te lallen dat je je SP moet stemmen.

Gast
Jan
april 27, 2017 11:54

@Pfjoei, eens!

Gast
Arnoud Tempelman
april 27, 2017 11:51

Had er een kleed gelegen, dan was Wilfried aan de vorstelijke voeten gaan liggen. Gelukkig was er een doekje op de bank gedeponeerd, zodat de natte plek achteraf reuze mee viel.

In DWDD was een ander hondje te zien. Jort Kelder die het interview namens het oude geld kenschetste als een schertsvertoning. Het is een incrowd joke bij de gevestigde adel om het huis van Oranje af te doen als buitenlandse gelukszoekers. Jort is van eenvoudige komaf (niks mis mee overigens) maar hij heeft zich goed ingekwispeld.

Pavlov draait zich tevreden om in zijn graf.

Gast
Piet
april 27, 2017 11:46

Koningsdag is het feestje van de autotochtoon en maakt pijnlijk duidelijk hoe geïntegreerd onze medelanders zijn.

Gast
Pfjoei
april 27, 2017 11:42

@Jan

Ik daag u uit op prinsjesdag een waxinelichtje naar de gouden koets te gooien, daar zult u de rest van uw leven last van hebben.

Gast
Wolf
april 27, 2017 11:24

@ Martijn ,dronkenlappen en daklozen zijn altijd links. Dat weet iedereen domoor. X heeft daar 100% gelijk in.

Gast
Jan
april 27, 2017 10:34

Wat een negatieve reacties hier allemaal. MC heeft positieve kop! bravo!
Nu nog die zielige reaguurder een beetje opvrolijken. Het is koningsdag jongens! Doe wat leuks in je leven ipv altijd een boze of zielige reactie plaatsen hier.

Gast
Martijn
april 27, 2017 10:32

@ X Hoe weet jij dat die Damschreeuwer links was? Dat was gewoon een dronken dakloze.

Gast
M
april 27, 2017 10:28

Voor sommige was de azijn blijkbaar in de reclame.

Gast
X
april 27, 2017 10:17

Ik moest weer een beetje lachen toen ik aan Trix dacht dat ze zo schrok van de linkse Schreeuwer.

Gast
Naam * (verplicht)
april 27, 2017 10:14

@ mix

De meeste mensen moeten niets hebben van die dikke, belastingslurpende huilebalk.

Gast
mix
april 27, 2017 10:10

@Minie In sommige steden bestaat er ook Koningsavond/nacht voorafgaande aan Koningsdag. Veel mensen waren dus niet thuis.

Gast
Minie
april 27, 2017 10:08

Het viel erg tegen.Wij zijn Oranje gezind,maar toch hebben er 13 miljoen niet gekeken.Dus die mensen die tevreden waren zijn in de verre minderheid,jammer. Driekwart van Nederland vond het dus nix.

Gast
Ziggo
april 27, 2017 10:05

Het was een behoorlijk gestotter en gezever van die intervieuwer. Dat kan beter NPO!

Gast
Ron
april 27, 2017 10:00

Ik vond het 100% meevallen, en Wilfried deed het ontwapenend, tikkeltje nerveus in het begin maar dat is menselijk, je spreekt niet dagelijks de koning van Nederland moet je maar denken. Ook Willem Alexander werd steeds ontspannen waardoor je een mooi gesprek kreeg want interview was het niet echt. Dus ik kan me alleen maar aansluiten bij de lyrische reacties.
En Wilfried de Jong zou trouwens een perfecte opvolger voor Matthijs kunnen zijn in DWDD mocht die er ooit mee stoppen!

Gast
Michel
april 27, 2017 09:50

Wilfried was inderdaad fantastisch.

Gast
Krange
april 27, 2017 09:46

Ach het zal wel. 17 MILJOEN Nederlanders vonden het NIET lyrisch ,stel suf kopjes van Hilversum.

Gast
Dootje
april 27, 2017 09:46

Een man per jaar 3 miljoen(zijn omgeving nog veel meer) geven om op tv te huilen over zijn broer en “openhartig ” te zijn over zijn tv-verslaving .Wat zijn mensen toch simpel . Bij Man Bijt Hond zag je honderden van dit soort mensen .Vandaag mag hij op onze kosten reclamemaken voor zichzelf door middel van een wandeling te maken

Gast
Black
april 27, 2017 09:44

Had Tan dit niet kunnen doen ,lekke Lagge en dansuuuh met Koning pils de wc potten gooier van Afrika , laggeee!!!!

Gast
Rick
april 27, 2017 09:32

Inderdaad. Niets dan lof voor de koning van gisterenavond. Maar die Wilfried. Ik jheb honderd keer liever Astrid Kersseboom.

Gast
Huib
april 27, 2017 09:10

Als er iemand aan een lantaarnpaal moet hangen dan is dat toch écht Paul de Leeuw zelf.

Gast
Dirk
april 27, 2017 09:03

Dan heb ik het zeker anders ervaren?!

Over de koning en zijn manieren van communiceren niets dan lof. De interviewer vond ik drammerig, zeurde teveel, niet geduldig en de vraagstelling had vaak een negatieve inslag.
Zeker de eerste helft, de tweede helft was gelukkig een stuk beter en wel voldoende.

Gast
pfjoei
april 27, 2017 09:00

De bekende Nederlanders presenteren zichzelf tegenwoordig als het geweten van Nederland, allemaal met elkaar eens, dat komt natuurlijk ook dat als je het niet eens bent met de moraliserende media, je niet meer voor de camera wordt gevraagd.

Zielig allemaal.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen