Ook Esquire-baas vindt VARA-site Joop.nl schandalig

Esquire-baas Arno Kantelberg is het eens met de kritiek die in dagblad Trouw is geuit op de VARA-opiniesite Joop.nl. Dat heeft hij vandaag gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. Trouw-columnist Sylvain Ephimenco vindt dat VARA-leden zich goed moeten realiseren dat zij met hun ledenbijdrage het ‘haatdragend rancunevehikel’ Joop.nl in stand houden. Hij is vooral boos over de ‘haatcampagne’ tegen Thierry Baudet. En daar is Kantelberg het volledig mee eens.

Kantelberg vindt Joop.nl niet kunnen. “Ik onderschrijf het wel. Joop.nl is een soort linkse GeenStijl, maar dan zonder de woordgrapjes, waarin vanuit verongelijktheid wordt geopereerd. Dat mag wel, maar bij Baudet gaan ze echt een rode lijn over. Ze hebben niet geleerd van het demoniseren van Pim Fortuyn, vind ik.”

Het zit hem vooral in het woordgebruik, zegt Kantelberg. “Als je nu op Joop.nl kijkt staat bijna helemaal bovenaan: ‘Hoe gevaarlijk is Thierry Baudet?’ Ik moest denken aan Marcel van Dam in Het Lagerhuis met Pim Fortuyn, waarin hij de discussie van Fortuyn niet kon winnen en hem daarom maar een ‘buitengewoon minderwaardig mens’ noemde.”

De VARA is niet erg slim bezig, meent de Esquire-baas. “Ik vind dat de VARA niet geleerd heeft van Fortuyn en nu dezelfde fout maakt op Joop.nl met Fortuyn.”

Yoeri Albrecht van debatcentrum De Balie, die ook in het Mediaforum zat, is het eens met Kantelberg: “Ik ben het helemaal eens met de column. Ze verdraaien allerlei dingen, ze zetten koppen boven dingen die totaal niet waar zijn, ze doen aan nepnieuws. Dat is gewoon liegen. Of het opinievorming is? Nee, haatzaaien en verdraaiing.”

Foto: NPO

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen