Ook Esquire-baas vindt VARA-site Joop.nl schandalig

Geplaatst op Wed 19 Apr 2017 om 15:01

Esquire-baas Arno Kantelberg is het eens met de kritiek die in dagblad Trouw is geuit op de VARA-opiniesite Joop.nl. Dat heeft hij vandaag gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. Trouw-columnist Sylvain Ephimenco vindt dat VARA-leden zich goed moeten realiseren dat zij met hun ledenbijdrage het ‘haatdragend rancunevehikel’ Joop.nl in stand houden. Hij is vooral boos over de ‘haatcampagne’ tegen Thierry Baudet. En daar is Kantelberg het volledig mee eens.

Kantelberg vindt Joop.nl niet kunnen. “Ik onderschrijf het wel. Joop.nl is een soort linkse GeenStijl, maar dan zonder de woordgrapjes, waarin vanuit verongelijktheid wordt geopereerd. Dat mag wel, maar bij Baudet gaan ze echt een rode lijn over. Ze hebben niet geleerd van het demoniseren van Pim Fortuyn, vind ik.”

Het zit hem vooral in het woordgebruik, zegt Kantelberg. “Als je nu op Joop.nl kijkt staat bijna helemaal bovenaan: ‘Hoe gevaarlijk is Thierry Baudet?’ Ik moest denken aan Marcel van Dam in Het Lagerhuis met Pim Fortuyn, waarin hij de discussie van Fortuyn niet kon winnen en hem daarom maar een ‘buitengewoon minderwaardig mens’ noemde.”

De VARA is niet erg slim bezig, meent de Esquire-baas. “Ik vind dat de VARA niet geleerd heeft van Fortuyn en nu dezelfde fout maakt op Joop.nl met Fortuyn.”

Yoeri Albrecht van debatcentrum De Balie, die ook in het Mediaforum zat, is het eens met Kantelberg: “Ik ben het helemaal eens met de column. Ze verdraaien allerlei dingen, ze zetten koppen boven dingen die totaal niet waar zijn, ze doen aan nepnieuws. Dat is gewoon liegen. Of het opinievorming is? Nee, haatzaaien en verdraaiing.”

Foto: NPO
12 Reacties op “Ook Esquire-baas vindt VARA-site Joop.nl schandalig”


 1. Ron

  En daar is weer een rechtse vooringenomen mening van zichzelfbenoemde ‘kledinggoeroe’. Niet belangrijk en bovendien erg doorzichtig.

 2. mowl

  Wordt eens tijd dat men met andere ogen naar Joop gaat kijken.

 3. Bernadette Van Kampen

  @ ron, En daar hebben we de eerste stenengooier alweer met zijn communisten mening die voor de armoedige tweederangs joopjes opkomt. Jou Haatsite VARA-NPO-JOOP moet verboden worden en jij moet in een heropvoedings kamp. Tucht ,Orde ,Netheid verplicht aanleren.

 4. Ron

  @Bernadette van Kampen: ik moest lachen, nog nooit zoveel aannames gelezen in 3 zinnen…

 5. Bernadette Van Kampen

  @ Ron , Ach ik weet wat voor soort het schrijft , we zullen wel zien wie het laatst lacht zure joop jankertje.

 6. Otto Groeneveld

  Vanaf de oprichting is Joop.nl al een pro moslim site en dat is geen ramp. Ook kritiek en haat vanaf die kant is hun goed recht. Net zoals ik mag zeggen dat Joop.nl en hun lezers van mij mogen opdonderen naar SA, ga lekker die psychopatische mafketels daar in hun reet neuken.

 7. Johan

  NPO is er voor iedereen? Vergeet het maar. Iedereen mag wel betalen…

 8. Maartenvk

  Wow, als zelfs Kantelberg van het – volgens mij toch best linkse – De Balie het al zegt… :O

 9. Hendrik Verwoerd

  “Alles sal reg kom” zeggen de Suid-Afrikaanders.

 10. Wolf

  Wat zullen de Haters van Joop peentjes zweten , het vuur ligt ze erg na aan de scheentjes. LOL.

 11. Kees

  Alleen maar tuig van de richel dat het racismeverdienmodel van HalveGario lopen te imiteren.

 12. Francisco van Jole

  Hey, wat leuk dat de rest van Joop.nl hier ook is! (Hallo, Ron!)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.