Jan Roos vindt alle publieke omroepen verschrikkelijk

Jan Roos, voormalig sterreporter van omroep PowNed, vindt alle omroepen in ons publieke bestel verschrikkelijk. Dat laat hij vandaag weten op Twitter. Roos heeft niet veel meer te doen na zijn nederlaag bij de verkiezingen en kijkt daarom weer regelmatig tv. “Ik heb voor het eerst in lange tijd weer eens een paar dagen tv gekeken. Wat een nietszeggende risicoloze troep zendt de NPO uit. Allemaal 1 pot nat. Niks is spraakmakend, niks is spannend, niks is anders“, briest hij.

De omroepbazen zijn laf en kleurloos, meent Roos. “Als je niet links bent en/of iets slimmer dan Muziek op het Plein-mensen is er geen aanbod voor je bij de NPO. Niks.

Ook de rechtse omroepen laten het volgens Roos afweten. “PowNed en WNL zouden rechts zijn. Eerste bestaat nauwelijks nog en is voor pubers, tweede is een soort Koffietijd.

De andere omroepen krijgen er eveneens van langs. “BNN? Geen reet meer aan. Slap, laf en links. Tros/Avro? Stoffige RTL4 Kro/Ncrv/EO? Jaren ’50. Vara? Al jaren sleets.

En de VPRO dan? “VPRO was grappig, scherp en anders. Is nu een soort Freek de Jonge TV. Vroeger grappig, nu niet meer om aan te zien.”

Roos is naar eigen zeggen niet bitter.

Foto: VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen