NPO-ster vindt megabundels Tele2 milieuvervuilend

NPO 2-ster Teun van de Keuken slaat door in het red-het-milieu-denken. Hij is nu ook al tegen telecomproviders die grote of zelfs onbeperkte internetbundels aanbieden, omdat dat niet goed zou zijn voor het milieu. Dat laat hij weten in een column in de Volkskrant. Van de Keuken gruwelt van de manier waarop Tele2 zich positioneert in reclamecampagnes. Tele2 moedigt klanten aan onbezorgd te internetten. “Trek het internet helemaal leeg. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

De NPO-presentator vindt het een schandalige campagne. “Alsof wij ons tiende bord moeten opscheppen zonder ons af te vragen of we nog wel honger hebben.”

Tele2 is net een all-you-can-eatrestaurant, klaat Van de Keuken. “Moet je echt meer surfen of heb je na één bordje eigenlijk wel genoeg gegeten?

De provider is net als een waterbedrijf dat zijn klanten aanspoort om lekker lang te douchen, vindt Van de Keuken. “De opslag van alle gegevens van het internet in zogenaamde datahotels – ik zeg het maar even simpel – is reuzevervuilend.”

Het kost gigantisch veel energie en zorgt dus voor een enorme CO2-uitstoot, stelt hij. Het zou volgens hem helpen als we ‘een beetje verstandiger consumeren’, oftewel: minder internetten. “Dat zou beter zijn voor onszelf en de rest van de wereld.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen