Wendy van Dijk vindt boete voor Quote te laag

Wendy van Dijk vindt de boete die Quote vorig jaar kreeg voor het verspreiden van het gerucht dat ze verslaafd was aan cocaïne te laag. Dat heeft de RTL 4-ster gezegd in de VRT-show Buurman Wat Doet U Nu. Van Dijk eiste 15.000 euro, maar de rechter hield het bij 5.000 euro. “Als ik er nu weer op terugkijk, dan vind ik de boete die zij opgelegd hebben gekregen echt schandalig. Dat was 5.000 euro. Daarvan denk ik, als ik nu weer goed terugdenk: dat kan eigenlijk niet“, zegt de presentatrice.

De rechter had een statement moeten maken door een hoger bedrag toe te kennen, vindt Van Dijk. “Als ze een advertentie moeten plaatsen betalen ze 10.000 euro. Ik ben hun advertentie om aandacht te genereren voor hun blad. En dat is dan wel heel goedkoop.

De RTL 4-ster vindt de cokegeruchten nog steeds ‘belachelijk’. “Er kwamen nog even meer bizarre feiten bij in de rechtszaal over dat ik aangehouden zijn op Ibiza Airport met coke in mijn onderbroek. Als een feit. Ik vond dat ik in dit geval op moest staan, omdat er ergens een grens moet worden getrokken. Ook naar buiten toe en ook naar mijn kinderen toe.”

Van Dijk en haar man Erland Galjaard staan bekend om hun zeer slechte relatie met de pers. “Ik heb zelf altijd meegemaakt hoe de pers met je op de loop kan gaan en hoeveel misbruik ze van je kunnen maken. Echt misbruik. Ik heb ooit drie jaar geen interviews meer gegeven, omdat ik dacht: waarom zou ik?

Alles wat ik vertel wordt verkeerd uitgelegd, er gaat een journalistiek sausje over heen: de interpretatie van de journalist. Dat heeft niets te maken met mijn ware verhaal.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen