Halina Reijn stopt na jaar als AD-columnist

Foto: Nick van OrmondtHalina Reijn stopt na een jaar als columnist voor het AD. In haar laatste column schrijft ze over de pers in Engeland, waar ze nu repeteert voor het toneelstuk Obsession met Jude Law. Dat is vandaag te lezen in de krant. Het AD lanceerde mei vorig jaar een nieuw team van columnisten om de krant meer smoel te geven. Reijn maakte daar onderdeel van uit, net als bijvoorbeeld moslima met hoofddoek Hanina Ajarai en VARA-ster Paul de Leeuw. Na een jaar zwaait Reijn af.

De reden van het vertrek van Reijn is onduidelijk, maar mogelijk heeft ze het te druk of wil het AD weer wat nieuws. “Dit is de laatste bijdrage van Halina Reijn op deze plek“, is het enige wat in de krant te lezen is.

Vlak na de start van haar column bracht NPO 1 haar documentaire De OK-Vrouw op de buis. Die film kreeg enorm veel kritiek, vanwege het oeverloze gejammer over haar kinderloosheid. “Satire van de bovenste plank“, noemde Youp van ’t Hek het bijvoorbeeld.

Reijn reageerde erop in haar column. “Ik krijg enorme hoeveelheden bagger over me heen door me deze dingen af te vragen. Als ik sympathie wilde, zou ik wel columns schrijven à la Sylvie Meis over hoe fijn mijn leven is en waar ik nu weer mijn nagels heb gelakt“, zei ze.

In augustus barstte de kritiek pas écht los, toen bleek dat Reijn neerkijkt op het gewone volk. Mensen die niet bekend zijn werden door haar omschreven als ‘zeekoeien’. Ze werd afgeslacht in eigen krant.

De laatste AD-column van Halina Reijn kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen