Kritiek op column Halina Reijn: diva kijkt neer op volk

Foto: Nick van OrmondtHalina Reijn krijgt behoorlijk wat kritiek op haar column in het AD, omdat uit haar schrijfsel blijkt dat ze zich erg verheven voelt boven het gewone volk. Dat is te volgen op Twitter. Reijn beschrijft hoe ze een dame afsnauwt die haar herkent op Schiphol. “‘Kun je het zien?’ Geschrokken wendt de mollige vrouw haar blik af. Meewarig schud ik mijn hoofd. Beschaamd kijkt ze naar haar even dikke dochter in korte broek die nu angstig naar de grond staart. ‘Jezus!’, sis ik binnensmonds“, schrijft ze.

Vervolgens omschrijft Reijn moeder en dochter als ‘starende zeekoeien’. Ze ergerde zich des te meer aan hen, omdat ze even daarvoor werd gestoord tijdens het kopen van een heel duur luxeproduct.

Vijf minuten eerder rekende ik een veel te dure aftersun met nutteloze glitters af, toen de man achter mij in de rij vroeg: ‘Ga je nou weer alleen op vakantie?’

Ook toen Reijn plaatsnam in het vliegtuig werd ze niet met rust gelaten. “‘Bent u lekker naar me aan het kijken?’, zou ik zonder enige ironie moeten vragen aan de amoebe die naast me zit.

Op Twitter wordt verbaasd gereageerd. “Ik dacht even satire, maar niks hoor“, zegt columniste Sylvia Witteman.

3FM-dj Michiel Veenstra vindt het ongepast. “Zou dat nou lekker zijn, jezelf zo verheven boven de rest van de mensheid voelen?

RTL Boulevard-voice-over Jeroen Kijk in de Vegte kan zijn ogen niet geloven. “Holy crab! Het lijkt wel een parodie.”

Ook zeekoeien en amoebes laten op Twitter van zich horen. “Jezus Halina, als je nou even je kop van tv haalt, dan KAN ik tenminste stoppen met kijken. Liefs, een zeekoe“, zegt Marjolein.

En Maurits: “Het is zo makkelijk een hekel te hebben aan Halina dat ik er altijd tegen vecht maar in dit geval geef ik OP.

Oud-Parool-baas Barbara van Beukering leeft mee met de postafdeling van het AD: “Dit verzin je niet, de column van Halina Reijn! Ik verwacht dat de mailbox van het AD ontploft van de boze brieven.

De AD-column ‘Gestaar’ van Halina Reijn kunt u lezen via Blendle.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen