Angela Groothuizen: ‘Blij dat ik weg ben bij RTL Live’

Angela Groothuizen vindt het heerlijk dat ze weg is bij het RTL 4-programma RTL Live. De vijf-uurshow paste totaal niet bij haar. Dat vertelt de presentatrice op Radio 1. RTL Live begon eind vorig jaar met Groothuizen en Albert Verlinde als de vaste presentatoren, maar Groothuizen is nu ingeruild voor Quinty Trustfull. Zij doet het hartstikke goed, vindt Groothuizen. “Het gaat nu prima. Quinty doet het nu, zij is er dolgelukkig en ik ben blij dat ik het niet meer hoef te doen“, laat ze weten.

Groothuizen zat er niet op haar plek. “Nee. Je komt binnen en je moet het doen wat andere mensen hebben voorbereid. Dat moet je dan heel snel doen. Het is heel snel, heel erg de waan van de dag. Ik vond het heel leuk om het te doen met die mensen en aan het eind was het ook goed, maar het was niet helemaal mijn ding.”

Aanvankelijk werd ze helemaal gek van haar redactie. “In het begin was het zó onrustig. Ik had ook nog een oortje waarin iemand steeds op de verkeerde momenten aan het praten was om te zeggen wat er dan kwam. Maar dat wist ik wel wat er kwam. Op een gegeven moment heb ik het oortje eruit gegooid en gevraagd om een monitor met de tijd erop. Ze volgden toen mij. Toen ging het beter.”

Niet veel later werd Groothuizen uit haar lijden verlost. “Op een gegeven moment belde Erland en die zei: ‘Je bent een RTL-gezicht, we hebben je nodig voor andere dingen en voor mij hoef je dit niet.’ Ik heb het echt ook voor hem gedaan. Toen ik het niet meer hoefde te doen, ben ik gestopt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen