Homovader Henny Huisman: ‘Nederland in 2017, bah’

Henny Huisman vindt het walgelijk dat de Arnhemse homojongens Jasper en Ronnie door een stel Marokkanen zijn bewerkt met een betonschaar omdat ze hand in hand over straat liepen. Dat laat hij weten op Twitter. Als homokoppel is het onhandig om hand in hand op straat te lopen in een land met veel immigratie uit homo-intolerante landen, maar aangezien Jasper en Ronnie wat hadden gedronken durfden ze het toch aan. Het resultaat: Ronnie is al zijn voortanden kwijt.

Huisman vindt het vreselijk. “Mijn homovader-hart huilt weer eens! Je tanden uit je mond geslagen omdat je hand in hand loopt met je partner! Schande, Nederland 2017, bah.

Jörgen Raymanns radioprogramma op BNR staat vandaag volledig in het teken van homogeweld. Zijn redactie merkt op dat het homogeweld de laatste jaren ‘enorm is toegenomen’. “Waar komt die toename van incidenten vandaan?”, vragen de redactieleden, die kennelijk oogkleppen op hebben, zich af.

AD-journalist Wierd Duk denkt dat media en politici niet bang moeten zijn om gewoon de waarheid te benoemen. Hij ergert zich aan politici als Alexander Pechtold die zich nu hand in hand met een man laten fotograferen. “Laat die hand-in-hand-actie aan BN’ers en doe zelf iets concreets en eventueel omstredens.

Duk: “Ze (homo’s, red.) zouden zich werkelijk gesteund voelen als bijvoorbeeld de immigratie uit landen met virulente homofobie gestopt zou worden.

Bekende mannen die zich hand in hand laten fotograferen helpen niet, aldus Duk. “Hoe denk je dat die Marokkaanse gastjes hierop reageren? Met bulderend gelach. Dit is nu net het foute signaal.

Tofik Dibi, ex-politicus van Marokkaanse afkomst, stelt dat anti-homogeweld geen Marokkanenprobleem, maar een heteroprobleem is. “Homogeweld is geen Marokkaanse aangelegenheid. Het is er een van heteroseksuele mannen. En het is misselijkmakend, elke keer weer.

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen