Homozender OUTtv roept Jesse Klaver uit tot favoriet

Foto: EenVandaagHomozender OUTtv stelt dat de homo’s in ons land en de andere mensen binnen de LHBTI-gemeenschap het het liefst stemmen op GroenLinks. Van de ruim 2500 respondenten gaat maar liefst 23 procent voor de extreme partij van Jesse Klaver. Dat meldt het station. Het verschil met de vorige verkiezingen is groot. “Toen stemde de gay-gemeenschap tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 nog grotendeels op de VVD, en was zij de grootste partij met 21 procent van de stemmen.”

Ook ziet het grootste deel van de respondenten (23 procent) nu Jesse Klaver als de nieuwe minister-president. Mark Rutte volgt als tweede met 20 procent. “Zowel de VVD als de PvdA zijn de grootste verliezers, maar daarentegen waarderen de gay-stemmers het LHBTI-beleid van het huidige kabinet met een dikke 7,5.

Het thema dat volgens de LHBTI-gemeenschap als eerste aangepakt moet worden is de asielzoekersproblematiek (23 procent), gevolgd door duurzaamheid en klimaatsverandering (21 procent).

Ruim 70 procent van de respondenten is van mening dat iedereen die gevaar loopt in het land van herkomst het recht moet krijgen om in Nederland asiel aan te vragen.

Het lijkt erop dat het onderzoek niet heel representatief is, maar daarover verstrekt de zender geen informatie.

OUTtv heeft met het programma OUTtv Kiest aandacht besteed aan deverkiezingen. Alle partijen waren uitgenodigd voor een interview in het programma. De PVV en DENK gaven geen gehoor en de ChristenUnie, SGP en Jezus Leeft hebben het verzoek afgewezen.

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen