Diana Matroos reageert op kritiek in RTL Late Night

Diana Matroos zit vanavond in RTL Late Night om te reageren op de felle kritiek die ze kreeg op haar optreden in het Carrédebat, dat zondagavond te zien was op RTL 4. Ze zit samen aan tafel met Harm Taselaar, de hoofdredacteur van RTL Nieuws. Dat heeft de talkshow laten weten. Er keken zondag ruim 1,6 miljoen mensen naar het Carrédebat. “Er kwam een stortvloed aan commentaar op het debat en in het bijzonder op de rol van Diana Matroos“, weet ook de redactie van RTL Late Night.

Matroos kreeg veel kritiek omdat ze de lijsttrekkers nauwelijks uit liet praten tijdens haar een-op-een-interviews. “Wie geen antwoord gaf op de vraag, onderbrak ik“, zegt ze tegen het AD. “Dat was heel duidelijk ons vertrekpunt bij het debat. Het is gewoon wie je tegenover je hebt.”

Politici moeten een stevig vraaggesprek wel aankunnen, vindt ze. “Van politici op dit niveau, die de hele dag niets anders doen dan debaten, mag je verwachten dat ze zich staande houden in een vragenvuur. De toon daarvan verschilt per lijsttrekker vanwege het samenspel tussen hem en mij.”

Gedurende de eerste helft van de uitzending was Matroos enorm fel, terwijl ze tijdens de tweede helft poeslief was. Veel kijkers dachten dat Matroos tijdens het reclameblok is teruggefloten, maar dat is volgens haar onzin.

Ik ben ab-so-luut niet tot de orde geroepen. Ik heb alle vragen gesteld en uitgevoerd zoals tevoren was afgesproken. Alleen voelde ik tijdens de ondervraging van Henk Krol dat het een spektakel aan het worden was.”

Hij speelde een voetbalwedstrijd, ik een hockeywedstrijd. Spektakel mag er natuurlijk wel zijn, maar niet de hele avond. Dat speelde ook een rol bij de andere toon na het reclameblok.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen