RTL 4-debat en Diana Matroos volledig afgekraakt

Geplaatst op ma 06 mrt 2017 om 8:00

RTL 4 en presentatrice Diana Matroos worden in de media volledig afgeslacht vanwege het Carrédebat dat zondag te zien was bij de commerciële zender. Het AD pakt uit met een fel opiniestuk waarin wordt gesteld dat RTL Nieuws de journalistiek ‘een heel slechte dienst heeft bewezen’ en op sociale media uiten tal van prominenten forse kritiek, waaronder radiomiljonair Coen Swijnenberg, NOS-verslaggever Xander van der Wulp, tv-maker Rutger Castricum en cabaretier Guido Weijers.

Door het format van het Carrédebat overheerste de vorm in plaats van de inhoud en Matroos liet politici in haar een-op-eengesprekjes nauwelijks uitpraten, luidt de kritiek.

Van de reguliere media is het AD het felst. “Je kunt de nabeschouwing proberen door te komen, je kunt ook dit even lezen“, twitterde AD-baas Hans Nijenhuis, verwijzend naar een opiniestuk in zijn krant van Den Haag-watcher Frank Poorthuis waarin RTL 4 en Matroos compleet worden afgeserveerd.

Poorthuis vond het debat ‘een schande’. “Je zult mij nooit horen over het verschil tussen de publieke zenders en de commerciëlen. Maar RTL heeft vanavond de journalistiek wel een heel slechte dienst bewezen.”

RTL 4 was gewoon vergeten een debat te organiseren, zegt Poorthuis, die zich eraan ergerde dat politici steeds maar 45 seconden de tijd kregen. “Journalistiek is kennelijk gekke vragen stellen en die dan maar half laten beantwoorden.”

Diana Matroos

Veel kritiek spitst zich toe op Diana Matroos. Tijdens de eerste een-op-eengesprekjes, met onder meer Lodewijk Asscher en Henk Krol, was ze extreem streng, maar na het reclame was ze opeens poeslief tegen politici als Alexander Pechtold en Mark Rutte.

Henk Krol had de applaudisserende menigte op zijn hand door fel in te gaan tegen Matroos. Toen hij haar niet kon horen vanwege het applaus, zei hij pestend: “Ik kan haar even niet verstaan, dat vindt u niet erg hè?

AD’s Frank Poorthuis zegt daarover: “Die mevrouw, die Diana Matroos, bij wie de heren en mevrouw allemaal moesten langskomen om zogenaamd moeilijke vragen te beantwoorden, die mevrouw die kennelijk graag een nieuwe Mariëlle Tweebeeke wilde worden, die mevrouw die zich had voorgenomen iedereen maximaal 15 seconden aan het woord te laten, die mevrouw kon tegen Henk Krol niet op. Die liet haar alle hoeken van haar afgepaste vierkantje op het toneel zien.”

Ook De Telegraaf, NRC Handelsblad en de Volkskrant wijzen op haar optreden. “Diana Matroos leek niet echt geïnteresseerd in de antwoorden“, stelt De Telegraaf. En NRC: “Ze liet bijvoorbeeld Lodewijk Asscher nauwelijks uitpraten, waarna ze het gesprek midden in een antwoord plots beëindigde.

Sociale media

Ook op sociale media gaat men volledig los op Matroos. “Mensen, Diana Matroos is natuurlijk gewoon van hogerhand opdragen deze zogenaamde spannende ‘interview’ techniek door te drammen“, zei Maurice Wijnen. En Patty Brard: “Niets zo irritant als drammen om het drammen.

Actrice Hadewych Minis: “Stel geen vragen als je geen antwoord wilt.” Acteur Loek Peters: “Mevrouw Matroos mag als ze stellingen wil hebben zelf een partij beginnen.

NRC-baas Peter Vandermeersch: “Het zou fijn zijn indien een politicus die een vraag krijgt, ook kan antwoorden.

Radiomiljonair Coen Swijnenberg: “Ze kan eens beginnen met iemand uit laten praten.

Standje van de baas

Het viel iedereen op dat Matroos na het reclameblok ineens poeslief was. Xander van der Wulp van de NOS: “Het verschil in aanpak van Matroos aan het begin van de uitzending tegenover het eind van de uitzending lijkt me dubieus.

Volgens Van der Wulp heeft ze in de pauze kritiek gehad van haar baas. Cabaretier Guido Weijers denkt dat ook: “Ik denk Diana Matroos halverwege de avond wat aanwijzingen heeft gekregen om gas terug te nemen.

Nieuwsuur-ster Eelco Bosch van Rosenthal noemt dat ‘bizar’.

Radio-dj Martijn Muijs: “De koers van Diana Matroos is vanavond sneller gedraaid dan bij een gemiddelde politieke partij.” 

NPO 3-ster Arjen Lubach cynisch: “Diana Matroos duidelijke winnaar Carrédebat.

Coen Swijnenberg: “De twitterstream staat daar duidelijk open. Kan niet anders.

Marc Belinfante, chef politiek bij EenVandaag: “Denk dat Matroos een stevige regie aanwijzing heeft gehad. Ze is plots veel rustiger.

SBS 6-ster Evelien de Bruijn: “Ik zou nu die rode loper ook wel weer op durven.”

Radio-dj Rick van Velthuysen: “Sociale media wordt achter de schermen bij Carré Debat duidelijk gevolgd en het lijkt erop dat iemand Diana Matroos heeft gereset.

Ook LINDA.tv-ster Antoinnette Scheulderman en politiek deskundige Wouke van Scherrenburg denken dat Matroos in de reclame is toegesproken. Dat is niet eerlijk tegenover de politici die vóór de break zaten, vindt NOS’er Mustafa Marghadi.

EO-ster Tijs van den Brink is het eens met Marghadi: “Ik vind dat Asscher opnieuw mag, vind je niet?

En Georgina Verbaan wilde Marianne Thieme graag in de herkansing zien: “Matroos had Thieme net ook wel even wat normale vragen kunnen stellen. Op een normale toon.

Remko Theulings van EenVandaag denkt dat dit format zijn langste tijd heeft gehad en DWDD-bekendheid Sywert van Lienden zegt: “Slechtste verkiezingsdebat in jaren helaas. Met dank aan onder andere Diana Matroos. Wat een bende heeft RTL er dit jaar van gemaakt met de twee debatten.

Volgens Francisco van Jole is RTL ‘de grootste verliezer’ en tv-kenner Marcel Peereboom Voller: “Inhoud volledig ondergeschikt gemaakt aan het format. Daar moet de kiezer het dan mee doen.

Reactie Matroos

NRC-redacteur Annemarie Kas sprak Matroos aan na de uitzending. “Net Diana Matroos in de wandelgangen van Carré gevraagd hoe ze het zelf vond gaan. Wilde ze liever (nog?) niks over zeggen.

Rutger Castricum kreeg wél een reactie: “Zojuist spraken we met Diana Matroos: ‘Ik merkte ineens aan het publiek dat het anders moest.’

Foto: RTL
75 Reacties op “RTL 4-debat en Diana Matroos volledig afgekraakt”


 1. Jur

  Het “debat” leek nog het meest op een verjaardagsfeestje voor kleuters, die praten ook allemaal door elkaar. Wat een totaal gebrek aan niveau.

 2. Anoniem

  Je zal er maar staan in een links debat op een linkse zender!

 3. Martini

  Het hele debat sloeg nergens op. Het was echt slecht. Niet alleen Diana Matroos. Nul toegevoegde waarde.

 4. pim

  dat was een link(S)e boel .

 5. snuifje

  Hebben we allemaal onze mond vol over fatsoen en normen & waarden. Staat daar zo’n schreeuwlelijk onze politici de huid vol te brullen. Echt niet om aan te zien. Kan het nou echt niet een keer normaal?

  10 jaar geleden zaten de lijsstrekkers om een tafel met een bak borrelnoten en een glas wijn een beetje te filosoferen. We zijn wel erg doorgeslagen.

 6. Bart

  Jinek en Diana lijken de stijl van Peter R. de Vries te hebben overgenomen. Van wie hebben ze coaching gehad?

 7. Diana Matroos

  OPZOUTEN MET DIT ARTIKEL EN SNEL

 8. Rukker

  Diana kreeg een rol toebedeeld en die vervulde ze met verve. Of haar rol zo gelukkig gekozen is kun je je afvragen maar zij deed het best prima.

 9. Richard

  Matroos zat vol adrenaline. Niks mis mee natuurlijk. Maar toch was ze te fel. Ze trilde zelfs. >.<

 10. Anoniem

  RTL moet zich enkel bezig houden met wat ze kunnen nl. pulp en bagger TV

 11. Sven L.

  Was echt geen goed opgezet debat. Sterker nog; het was geeneens een debat. Gewoon een hele lange uitzending van ‘zendtijd politieke partijen’ waarin alle lijsttrekkers ongestoord hun zegje konden doen. Alles wat zij riepen kon ik op hun sites ook nalezen. Dit ‘debat’ heeft 0,0 toegevoegde waarde gehad. Gemiste kans RTL!

 12. Meneer Kaktus

  Gelukkig wordt het interview van Rob Geus met Geert Wilders wél hoogstaande televisie.

 13. Zzzzzzzzz

  Zo te lezen niks gemist dus….

 14. Huib

  Asscher is te beschaafd om de strijd aan te gaan met dit onbeschofte gedrag. Een excuus naar hem is op zijn plaats.

 15. Gaap

  Ps. Leuke foto :-)

 16. Flip de Beer

  Goed gedaan, Diana! Laat je niet overlopen door die politieke kerels!

 17. mandy

  Rtl is groot geworden met hulp-pulp en kinder-zangwedstrijdjes. Hier hebben ze geen kaas van gegeten. Handen af. Wat een schandalige uitzending. Het was werkelijk verschrikkelijk. Om je voor dood te schamen.

 18. F'iscadel

  Wilders was er niet. Dus dit ‘debat’ was sowieso verloren…

 19. ad

  Ik heb bewust niet gekeken, maar in commentaren en meningen van de journalistiek in de volle breedte, merk je dat de frustratie bij de beroepsgroep alsmaar toeneemt omdat zij niet in staat zijn de aardverschuiving in de peilingen voor elkaar te krijgen. Hun ego wordt aangetast…….

 20. Wim

  Voor de kijkcijfers niet fricadel. Beste carre-debat tot nu toe.

 21. Jan

  Slaapverwekkend was het.

  Gelukkig zorgde de bijdragen van Diana Matroos voor wat leven in de brouwerij.

 22. noman

  Diana dacht ik ga even naam maken als interviewster, ik constateer dat zij volledig mislukt is

 23. wim

  Zoiets is ook niet besteed aan RTL.
  Die hebben daar de mensen niet voor.
  Je zal het verschil wel zien straks als de NOS het debat uitzend.

  Laat RTL zich maar bezig houden met de Voice en koffietijd.

 24. Pieter

  Waardeloze presentratrice
  het debat was waardeloos van opzet
  en Jesse Klaver de winnaar? , Hoe geloofwaardig is dat ?

 25. Anoniem

  Die Henk Krol wou gewoon geen antwoord geven omdat hij onzin verkoopt!

  Nooit dat ik op deze man ga stemmen door keihard te gaan rellen daar betekent niet dat je tegen Diana op kan. Iedereen bleef rustig behalve deze schreeuwlelijk.

 26. lvs2015

  Diana Matroos wilde gewoon ‘Haat’Vana Simons acherna gaan zo van “veel schreeuwen,agressief doordrammen want ik heb hoe dan ook gelijk” maar zal na dit debat weer terugkeren naar redactie( lees: bureau) werk zoals kopieren en koffie halen voor hoofdredacteuren en afdelingshoofden. Of gaat ze dan klagen dat ze door het ‘witte’Hilversumse wordt “gedieskrimieneert…”u weet wel wel waat ‘Haat’Vana Simons zo een patent op heeft.

 27. Joep

  Als ik alleen deze website (lees: amateurblog) zou lezen zou ik denken dat RTL ten onder gaat. Wat een gebash. Wat twee jaar geleden bij SBS werd gedaan, wordt nu herhaald met RTL.

  Waarbij ik overigens niet zeg dat RTL het nou zo enorm goed doet, maar dit begint wel te vervelen.

 28. Bart

  Nee, de kiezer wil geen toneelstukjes. Dus geen onderdanige interviewer die jarenlang de rode loper uiuitrolde en geen agressieve heren of dames maar gewoon iemand die op een respectvolle wijze vragen stelt.

 29. Kaptein

  Matroos mag voorlopig weer het dek schrobben . Wat een afgang !

 30. pim

  Wat een afgang ,die ragebol heeft idd veel weg van die andere soortgenoot !
  Lijken wel visverkoopsters op de markt .

 31. lieverdooddanrood

  wat een flutzender is t toch,
  en dat voor een commerciële zender,
  maar gelukkig hebben we internet,
  en geert?
  heeft dit debat gewonnen,
  en omdat ze nu geen pispaaltje hadden ,moest krol eraan,
  maar henk was deze keer goed wakker,
  en wist t goed te brengen,
  dat wijfie probeerde m de mond ff te snoeren,

  [tussen 2 haakjes, die dianne …,is dat een zusje van Silvana S. ???

 32. Anoniem

  Asscher is zich vast doodgeschrokken en te beschaaft om zich te weren ,wat hij met zijn partij wil kwam niet aan bod ze nam al aan dat hij verloren omdat de peilingen het zeggen ,overbodig debat en stemmen hoeft dan ook niet meer,dat Rutte meer dan een uur moet wachten op zijn beurt en Buma na 1 uur al klaar was is ook een aanfluiting.

 33. Otto Groeneveld

  Het is een leuke foto, zou er zo wat in stoppen. GW is de enife ie het overal mee bij het rechte eind had. Gelul over het gaat goed is een smerig politiek spel. PvdA wel mil
  jarden voor kinderen opvang maar niet voor oudjes. Straks de naheffing ja sorry hoor plannen moeten we aanpassen van de EU. Lacheqekkend die mafketels.

 34. Annoniemus

  Henkie Penkie de grote winnaar !!!

 35. gerdien

  Matroos krijgt nu alle schuld maar ze had de opdracht een pitbull te spelen en vertolkte haar rol met verve. Totdat RTL doorkreeg dat het slecht viel bij de kijkers (in ieder geval die op twitter) en halverwege het debat de spelregels veranderden. Laf van RTL en unfair tegenover de lijsttrekkers die al eerste aan de beurt kwamen. Overigens was ook deze vertoning een belediging voor de kiezers: opnieuw bleef het steken in formatjes en andere oppervlakkigheden met als dieptepunt een volstrekt voorspelbare ‘nabeschouwing’ door vijf zure, middelbare mannetjes. Niemand die hier iets wijzer van wordt.

 36. Anouk Smullers

  Zij was ook die rel negerin die “zwarte piet” op het werk te horen had gekregen..en daar heel dramatisch over ging doen. Verschrikkelijke sylvana achtige griet.. weg ermee!!

 37. GT

  Matroos had Krol moeten wijzen op zijn eigen eerdere opmerking van die avond dat het onbeleefd is je niet aan de regels te houden.

 38. Tim

  Een debat met acht partijen is een kansloze formule. Zodra het er meer dan een stuk of drie worden wordt het chaos omdat iedereen zijn eigen ei wil leggen.

  De grote winnaar van gisteren was Geert Wilders die als enige al van te voren door had en zo verstandig was thuis te blijven.

 39. Van Leemhuyzen

  Toch dit flutdebat bij campingzender RTL niet gezien. De reacties en opzet is bewijs om dit debat(?) te boycotten. Hopelijk leidt NPO en EenVandaag het in betere banen.

 40. Anoniem

  Anouk Smuller hou je t0kkie mond dicht vuile PVV-er.

 41. Jannie

  @lvs2015

  Ach gut, wat schattig. We hebben een zwаkzinnige die er een huiskleurverhaal van maakt. Kusje!

 42. Fedor

  @Anonymous 10:40

  Anouk Smullers heeft gewoon 0 inlevingsvermogen en uiteindelijk is alleen zijzelf daar slachtoffer van. Maar ook dat zal ze niet doorhebben.

 43. Dolex

  Heel jammer dat de mevrouw die katalysator zou moeten zijn een soort vragenrobot bleek. Matroos had moeten proberen informatie en beleidsuitspraken los te peuteren in plaats van haar eigen gelijk halen.
  Gemiste kans.

 44. Ell

  Tenenkrommend die Diana Matroos. Dat gedram, kritisch zijn…. Totaal geen functie buiten het feit om te drammen en om kritisch te zijn.

 45. Gallus

  Kritiek op matroos is onzin.
  Was sympathiek. Ze toonde gevoel voor humor met name ook t.a.v. Krol.
  Zij gaf hem wel degelijk de kans om (overigens terecht) te scoren.
  Hij viel haar evident in de rede, sprak behoorlijk hard en op een toon of matroos het allemaal had gedaan. Matroos werd desondanks niet negatief en dat heeft Krol geholpen zijn (terechte) punt te maken. Is dan Matroos “afgeslacht”? Wat een belachelijk taalgebruik! Misschien moeten sommigen zich eens wat losmaken van het competitieve wereldje van de sport.

 46. Ron

  Wat een hopeloze keuze om voor ene Diana Matroos te kiezen. Wat heeft die bereikt in de journalistiek, en heeft ze meer dit soort vraaggesprekken geleid?…Oh wacht…Volgende keer maar niet meer doen. Wel opvallend dat vanaf Roemer de toon wat rustiger werd tot aan het eind van het debat. Die is duidelijk op haar pedante vingertjes getikt en aan haar krulletjes getrokken door de leiding…

 47. Ron

  Oja, en Krol eindbaas van de avond v.w.b. Matroos…

 48. joost

  Diana Matroos vond ik top.

  Niet dat eenzijdige popie jopie linkse geslijm van b.v. zo’n Jinek, die erg overschat wordt.

  Matroos durfde de politici aan te pakken door harde rechtstreekse vragen te stellen. Zo hoort het.

  Als je bij Jinek komt en je bent geen linkse politicus, haalt ze oude filmpjes uit een vorige carrière erbij om je te kunnen afkraken.
  Ze weet dan niet het verschil tussen homo satire en homo geweld.
  En dan doet ze zo’n opzetje t.b.v. Pechtold, die zo de gelegenheid kreeg als “staatsman”voor de spiegel tevoren thuis te kunnen oefenen ( dat doet ie altijd) om dedominee uit te hanfgen. Raar mannetje die Pechtold.
  (Gebeurd in TV intervieuw met Jan Roos).

 49. PeDante lul

  MC de gutmensch site

 50. Henry

  Wat een kabaal zeg, die Diana! Opzouten graag.

 51. Paut Pielusma

  Het is onfatsoenlijk Diana zo af te branden, ze deed het prima.

 52. Ron

  Kon bij Matroos geen echte politieke voorkeur ontdekken. Wel dat ze erg onbeschoft was door steeds in de reden te vallen… Het leek wel of ze mee deed aan het debat! Er was ook niets van te verstaan vaak. Als mensen elkaar in de reden vallen op TV komt dat heel niet goed over door de processing die ze bij TV gebruiken, harde tonen worden versterkt dus komt het voor dat je soms alleen maar een mond ziet bewegen en diegene niet hoort omdat hij/zij overstemd wordt. Kan echt niet!

 53. Bennie

  Joost, iemand die over respect predikt terwijl hij in zijn vorige baan mensen uitschold, zich denigrerend uitliet over hоmo’s en vrouwen ongevraagd bij de bоrsten greep. Dat mag geen enkele zich serieus nemende journalist over het hoofd zien. Het probleem bij jou is meer dat je het niet vindt kunnen omdat Roos net zoals jij rechts is en Jinek volgens jou links. Jij, en ook linkse mensen die vinden dat linkse politici harder worden aangepakt, moeten eens wat objеctiever kijken en niet meteen janken bij elke rechtse politicus die over zijn eigen gedrag wordt bevraagd. Door je eigen gejank vestig je er namelijk disproportionele aandacht op en dan ga je inderdaad denken dat rechts altijd de bok is. Je veroorzaakt die gedachte zelf!

 54. Tim

  Wat Diana Matroos vooral te verwijten valt is dat ze zich door RTL heeft laten opzadelen met een onwerkbare formule met veel te veel partijen.

 55. Paul

  RTL houdt van spektakel, goed voor de kijkcijfers, vandaar.

 56. mark

  ze lijkt op dat ‘hippe’ kantoortypetje uit toren C

 57. Anoniem

  Wat kiezen we een politieke partij of hebben we naar de politieke voice gekeken ,de nabeschouwing ging ook over de poppetjes en niet over de inhoud.

 58. Anoniem

  Toen Matroos doorkreeg dat ze niet verder dan Editie NL en de RTLZ nieuwscarrousel zou komen , deed ze een Sylvana Simonsje : haar niet meer ontkroezen , afkomst benadrukken en alle tegenslag aan ra cisme wijten. Na gisterenavond , een mooie kans voor haar, weet iedereen dat alle hoofd-/eindredacteuren het de afgelopen jaren goed hebben gezien : slechte intonatie van stem en geen rust om de door redacteuren bedachte vragen rustig maar streng op de lijsttrekkers af te vuren .

 59. joost

  @Bennie 11.39

  Ik begrijp je wel, maar het is een groot verschil of je op TV satire maakt over homo’s, of dat je geweld tegen homo’s goedkeurt.
  Jan Roos maakte slechts satire, net zoals Paul de Leeuw ooit deed met een vrouw door moedermelk uit haar borsten te zuigen op TV!
  Maar ja, die is links, dus dat mag dan.

  Bovendien Jinek laat zelf pvda cabaretiers optreden, die niks anders doen dan het beledigen. van politici die geen pvda kleur hebben.

 60. Bennie

  @Joost

  Kijk, dat bedoel ik dus. Ik heb die cabaretiers zowel links als rechts zien “beledigen”. Ik heb ook alle afleveringen van PowNews trouw gekeken en ik heb de items van Roos werkelijk nooit en te nimmer als satire opgevat.

 61. Jubbetje

  Ik werd steeds afgeleid door die poedel op haar hoofd.

  Een tip aan haar, dat moest je maar niet meer doen.

 62. Banaan

  @Anonymous 11.57

  Ik heb haar nog nooit tegenslagen aan racisme horen wijten, eerder het tegenovergestelde. Graag even onderbouwen met bronnen. Al denk ik nu al te weten dat je niet meer reageert, bij gebrek aan die bronnen!

 63. Bo

  Tenenkrommend dat optreden van Diana Matroos. Ik wachtte steeds op de opmerking: “Jij bent de zwakste schakel!”….Pffff

 64. Anoniem

  Google Diana Matroos en` niet de juiste kleur` maar .

 65. Anoniem

  Anonymous
  maandag 06 maart 2017 om 13:00

  Heb jij wel de juiste kleur? En wat is volgens jou wel definitie de juiste kleur? Dacht dat de juiste hersenen belangrijker was.

 66. gtstfites

  Anonymous 13:00 is duide lijk een racisten rat!

 67. Anoniem

  @Anonymous
  maandag 06 maart 2017 om 13:00

  Als ik zo kijk zie ik een prachtige mooie knappe intelligente dame met een mooie kleur waar jij nooit aan zou kunnen tippen. Daarom verschuil jij je ook achter jou computer want jij bent niet om aan te zien.

 68. echtwaar

  Diana Matroos is gewoon een raar RTL wijf dat zichzelf erg graag hoort praten.

 69. Anoniem

  maandag 06 maart 2017 om 13:05
  Dat zei een hoofdredacteur van RTL Nieuws in een mail volgens haar en niet ik . Dus droog jullie tranen maar .

 70. Frans

  Rtl moet gewoon pulp blijven maken

 71. JasperV

  Het was een waardeloos debat met veel geschreeuw (vooral van Matroos) en weinig wol.

 72. Van Leemhuyzen

  Ik zou Asscher en Klaver ook onderbreken, met hun luchtverhalen. Asscher heeft NL in 4 jaar naar de afgrond geholpen (economie, banen, zorg, vluchtelingencrisis, woningnood etc.). Hij en Rutte moeten boeten voor hun 4 jaar ellende-beleid. En Klaver wil Trudeau-light worden met zijn valse (persoonlijke) verhalen. Klaver leeft in een luchtbel, met zijn ”meer vluchtelingen naar NL”-politiek. Blij dat wij in België niet zulke types hebben.

 73. toxilogic

  Nou ja Diana is zogezegd niet terug gefloten, dan lijkt me dit een gevalletje van uitgewerkte egodrug waar ze bij RTL zo dol op zijn, cocaine. RTL maakt er opzettelijk een zootje van, en Erland mag nog dit jaar zijn boeltje pakken.

 74. henrygreenways

  zo’n type als matroos had matroos moeten worden.

 75. Anoniem

  Wat heeft Erland hiermee te maken sukkel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.