Sylvana Simons: ‘Jinek hijgt in mijn nek’

Geplaatst op Tue 07 Feb 2017 om 9:01

Sylvana Simons vindt dat het tv-programma Jinek haar maandag erg in de nek hijgde tijdens het invullen van de StemWijzer. Dat was maandagavond te zien in de talkshow van Eva Jinek. Jinek stuurde verslaggever Jaïr Ferwerda naar een bijeenkomst waarbij de StemWijzer werd ingevuld door de lijsttrekkers. Ook Simons, lijsttrekker van Artikel1, was daarbij aanwezig. Ferwerda besloot naast haar te zitten. “Laten we eens samen de vragen doornemen“, zei hij plagend tegen haar.

Daar was Simons echter niet van gediend. “Vind je het heel vervelend als ik het even alleen doe?

Zijn we boos?“, zei Ferwerda daarop. Simons: “Nee, hoor, maar ik ben mijn bril thuis vergeten, dus ik heb al mijn focus nodig.

Ferwerda: “Sylvana, het is een media-event, dus dan mag ik je vragen stellen, toch?”

Simons: “Dat is nog geen vrijbrief om mij in mijn nek te hijgen. Dus ik ga hem even invullen.

Ferwerda: “God, wat ben je weer boos.”

Simons: “Boos? Dit vind jij boos?

Ferwerda: “Ja, dat vind ik wel.

Uiteindelijk bleek geen enkele lijsttrekker de standpunten van de eigen partij zo slecht te kennen als Simons. Ze was het met 15 procent van haar eigen standpunten oneens. “We kwamen toch uit op een mooie 85 procent voor Artikel1. Dat is heel bijzonder“, zei Simons echter.

Ferwerda: “Bijzonder? Ik neem aan dat je op 100 procent uit moet komen als je zeker bent van je partij.”

Simons: “Ga je nou dezelfde vraag nog een keer stellen?

Ferwerda: “Je geeft er geen antwoord op?

Simons: “Ik heb er al antwoord op gegeven.”

Ondanks de pogingen van Ferwerda werd niet duidelijk waarom Simons haar eigen standpunten zo slecht kende. Het kon niet aan de computer liggen waarop ze de StemWijzer invulde, want de planeet Mercurius is momenteel niet in zijn retrogadeperiode.

Foto: KRO-NCRV
32 Reacties op “Sylvana Simons: ‘Jinek hijgt in mijn nek’”


 1. Anonymous

  Die laatste zin :)

 2. Vrede

  Eerst was ze vervelend maar ze begint nu een beetje het lachertje van Nederland te worden. Niemand neemt haar serieus alleen heeft ze dat niet door wat het allemaal alleen maar leuker maakt. Hoop dat ze snel weer ergens aanschuift om met veel onterechte hoogmoed weer haar dingen te zeggen.

 3. Anonymous

  Het is duidelijk waarom Simons haar eigen standpunten niet kan uitleggen. Dat komt omdat ze hartstikke dom is. Sylvana pak je koffers en je gezin bij elkaar. Ga in een land wonen waar je je wel kan vinden in de regels, normen, waarden, tradities en cultuur. Ga daar weer lekker plaatjes draaien en wordt gelukkig. Nederland is niet de plek voor jou om te zijn. Oh en neem gelijk Quincy Dario en Anusha Nzume met je mee!

 4. Jan

  Anonymous, enge reactie. Iemand die anders denkt dan jij moet meteen maar wegwezen?

  Jij had 80 jaar geleden moeten leven, en dan in Duitsland. Daar had jij het vast reuze naar je zin gehad!

  Ik denk dat Sylvana weinig klaar gaat spelen in de tweede kamer, maar reken er maar op dat ze daar wel terecht komt, want ze gaat met gemak een zetel halen. Veroorzaakt door walgelijke reacties als die van Anonymous.

 5. Anouk

  Sylvana…het is allemaal begonnen met Martin Simek in DWDD; Martin had het over ‘zwartjes’ en toen Sylvana daar wat van vond bleek dat een gat in de markt wat betreft aandacht.
  Hierna is ze totaal doorgeslagen en geheel ontspoord. Het arme kind weet van gekkigheid niet wat ze zegt en doet wat schrijnende momenten oplevert.

  Eerst met dat bespottelijke DENK, nu dat artikel 1.
  We gaan nog lachen met haar. (uitlachen welteverstaan, maar dat heeft ze zelf niet door)

 6. Annoniemus

  Met misplaatste arrogantie zie je haar op TV beelden hooghartig en neerbuigend kijken naar kiezend Nederland , shame on Sylvana Simons !!

 7. H.Appen

  Godsamme, hoezo framing? Ze geeft gewoon aan dat ze even iets anders moet doen. Moet je die Ferwerda (of wie dan ook) eens vragen gaan stellen als ze iets anders aan het doen zijn. En hoe komen de meesten aan die 100 of bijna 100 procent? Nou de vragen worden doorgespeeld aan de partij en die beantwoord ze. Dus voor ze die test doen kunnen ze hun partijleider exact vertellen wat die moet invullen. Artikel 1 is nog niet zo gehaaid, dus heb je kleine marges waar binnen de fouten kunnen zitten. Plus dat bepaalde vragen helemaal niet gaan over de speerpunten van de partij. kleine meningsverschillen of interpretaties geven dan al snel een ander beeld terwijl de inhoudelijke verschillen niet eens aanwezig zijn. Maar ja, het is Sylvana, dus moeten we haar voor gek zetten. Pathetisch, anders is het niet te noemen.

 8. magere marc

  Bijzonder grappig dat ze iets tracht te doen met het toonadvies van wilfred genee, maar daar overduidelijk niet of nauwelijks toe in staat is.

 9. Anonymous

  @Anouk; Nee hoor, Sylvana is al haar hele leven boos en voelt zich minderwaardig.
  Daarom had ze altijd relaties met rijke, blanke mannen, voelde
  ze zichzelf beter.
  Sylvana heeft niks van haar leven gemaakt, haar kinderen zijn
  crimineel, heeft als moeder geen aandacht aan ze besteed.
  Sylvana heeft in haar hele leven met alles gefaald.
  Daarom die boosheid want het is natuurlijk
  allemaal niet haar schuld…

 10. Anonymous

  Sylvana krijgt geen zetel want zij moet het hebben van
  Surinaamse kiezers.
  En die Surinaamse kiezers stemmen PVV, zo lazen wij in
  de kranten.

 11. DOEI

  Eens met H.Appen

 12. Anonymous

  Sylvana mijn stem heb je al en dat is omdat jij zo dapper bent. Een van de weinige vrouwen met een eigen politieke partij en daarnaast verschuilt ze zich niet om het publiek te woord te staan, zoals Wldrs al jaren doet.
  Wldrs heeft zichzelf goed laten kennen de laatste dagen met zijn gemanipuleerde foto over D66 partijleider. Onbetrouwbaar en ongeloofwaardig als de neten, die Wldrs. Karma is a bitch!

 13. Anonymous

  magere marc
  dinsdag 07 februari 2017 om 10:27

  Beter boos zijn dan het volk bedriegen met een gemanipuleerde foto van jou tegenstaander!

 14. Anonymous

  @Jan Nee hoor er hoeft van mij niemand weg maar, deze 3 mensen hitsen hier de boel. Ze hebben het nog niet letterlijk zo gezegd maar, het komt er eigenlijk op neer dat ze Nederland en Nederlanders haten vanwege het slavernij verleden van. Ze zulllen niet stoppen met ophitsen zolang er geen boetedoening en schuldbekentenis komt. Dat gaat nooit gebeuren dus als ze dan ongelukkig en de zin hier zijn kunnen ze beter weg gaan toch?

 15. Anonymous

  Anonymous
  dinsdag 07 februari 2017 om 11:21

  Jules Deelder had laatst historische woorden uitgesproken; we komen allemaal ergens anders vandaan, jij ook!
  De, Nederlander bestaat niet!

 16. Anonymous

  @11.12 Sylvana verschuild zich niet om de pers te woord te staan? Ha ha! Je hebt slecht opgelet het afgelopen jaar. Sylvana wil overigens alleen maar met je praten als je het met haar eens bent.

 17. Jan

  @ Anonymous 11:21
  Sylvana hoeft niet weg van jou? Waarom schrijf je dan het volgende?:

  “Sylvana pak je koffers en je gezin bij elkaar. Ga in een land wonen waar je je wel kan vinden in de regels, normen, waarden, tradities en cultuur. Ga daar weer lekker plaatjes draaien en wordt gelukkig. Nederland is niet de plek voor jou om te zijn. ”

  Verder helemaal eens met H.Appen 10.18

 18. Anonymous

  @Jan Omdat Sylvana hier eigenlijk helemaal niet wil zijn. Ze haat Nederland en Nederlanders. Allemaal racisten! Zou ik niet tussen willen wonen als ik haar was. Ze wil de boel veranderen en dat is voor een verkeerde keuze want dat gaat haar toch nooit lukken. Ze zal alleen maar meer tegenstand krijgen en het zal voor haar nog meer onmogelijk worden een normaal leven te hebben. Dan kan ze beter ergens anders op de wereld gelukkig worden.

 19. Jan

  @Anonymous: fake news, alternative facts, leugens, of hoe je die onzin die jij uitrkaamt ook wil noemen…..

  Want ten eerste: hoe kom je erbij ‘dat Sylvana hier eigenlijk helemaal niet wil zijn’?
  Ten tweede: hoe kom je erbij dat ‘ze Nederland en Nederlanders haat’?
  Ten derde: hoe kom je erbij dat ze vindt dat “Nederlanders allemaal racisten zijn”?

  Allemaal leugens en onzin die je uitkraamt. Kom anders maar eens met bewijzen met uitspraken waarin ze dat zegt. En dan uitspraken die ze zelf heeft gedaan he, dus niet uitspraken die haar in de mond worden gelegd door figuren zoals jij.

  Je gaat ze niet vinden omdat ze dat nooit gezegd heeft.

  #fake news #alternative facts #leugens

 20. Anonymous

  @Jan Ha ha! Helemaal op de kast. Linkse rakker van me! Veel plezier in Maart met de verkiezingen.

 21. Jan

  Als jij dezelfde Anonymous bent waarmee ik in discussie ben: denk je nu werkelijk dat ik geloof dat je de gebruikelijke onzin van Sylvana-haters alleen maar verkondigt om mij op de kast te krijgen?

  Alweer een leugen….. Je moet er toch eens op gaan letten, want van alleen maar leugens verkondigen word je ongelukkig vriend…..

 22. Anonymous

  @13:24 Je blijft maar reageren he dommie

 23. Anonymous

  @Jan ik ben heel gelukkig. Jij ook? Maak je niet zo druk man! En nee de ene anoniem is de andere niet ind.

 24. Haas

  @Anonymous
  dinsdag 07 februari 2017 om 11:38

  Die eerste drie zinnen die je uitkraamt verzin je ter plekke. Dat heeft zij 100% zeker nooit gezegd. Je zegt dus eigenlijk dat zij het land moet verlaten omdat jij toevallig aan waanideeën lijdt.

 25. Wolter

  Sylvana Simons is beeldschoon!

 26. Kirth Gersen

  Sylvana Simons is een vies wijf!

 27. Anonymous

  Speciaal voor 14.01 Ja zijn naam is Haas. Hij weet van niks. Over politiek dan, daar weet ie niets van. Geert Wilders gaat winnen, Sylvana moet dan nog beginnen. En zijn naam is Haas en hij weet nergens van!

 28. Xerxes

  @Anonymous 22.48

  Bek dicht, ransaap!

 29. Anonymous

  Xerxes Je moeder!

 30. Xerxes

  Krijg een stuip, dildo!

 31. Anonymous

  Kan niet want hij zit in jou reet

 32. Anonymous

  vroeger was alles beter en heul vroeger nog veel beter. Dartelen op grote velden. Leek me heerlijk!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.