SBS 6 zet tv-serie Lethal Weapon op NCIS-avond

Geplaatst op Fri 03 Feb 2017 om 11:15

SBS 6 gaat de televisieversie van de bekende filmreeks Lethal Weapon uitzenden. De serie krijgt vanaf 21 februari een plekje op de dinsdagavond, de NCIS-avond van de zender. Dat heeft het station laten weten. Na vier succesvolle films keerde Lethal Weapon afgeslopen september na bijna tien jaar terug als spannende tv-serie. En met succes, aldus een woordvoerder van SBS 6. “In de VS ging deze reeks in première met maar liefst 11 miljoen kijkers en positieve recensies.” 

Waren Mel Gibson en Danny Glover in 1987, 1989, 1992 en 1998 de hoofdrolspelers in Lethal Weapon, nu kruipen Clayne Crawford en Damon Wayans in de huid van respectievelijk Martin Riggs en Roger Murtaugh.

Nadat hij zijn vrouw en ongeboren kind heeft verloren, verhuist de in en in verdrietige ex-Navy SEAL Riggs naar Californië om daar als detective aan de slag te gaan bij de Los Angeles Police Department. Hier wordt hij gekoppeld aan de ervaren Murtaugh, die nog herstellende is van een hartaanval.

Riggs’ roekeloze gedrag en drang om zich in de vuurlinie te plaatsen, botsen regelmatig met het streven van Murtaugh om de dag stressvrij en volgens alle geldende regels door te komen. De samenwerking verloopt dan ook niet altijd zonder slag of stoot als ze gezamenlijk de misdaad te lijf gaan. Elke week wacht hen een nieuwe zaak op het gebied van drugshandel, wapenhandel en moord.

Lethal Weapon zal vanaf 21 februari wekelijks om 21.30 uur worden uitgezonden op de SBS 6-dinsdag.

Foto: SBS
8 Reacties op “SBS 6 zet tv-serie Lethal Weapon op NCIS-avond”


 1. SBSLover

  Kijk dat is lekker onderscheidend! Waar moet je anders series kijken? Netflix, videoland, kpn, apple, ziggo of andere kabelaars? Dat doet toch niemand. Lekker allemaal massaal SBS kijken.

 2. watiserdan

  Toffe serie, al paar gezien, en valt zeker niet tegen.

 3. Mark

  Als ze slim zijn zenden ze de films ook nog een keertje uit. Kan best late night op zaterdag om 23:25 uur, want Irene is toch bijna afgelopen. Serie goed promoten. Vandaag al mee beginnen tijdens alle succesvolle programma’s.

 4. Joke

  Nou ja zeg.Ze zijn net weer begonnen met nieuwe afleveringen van NCIS wanneer en waar komen die die dan of houden ze er zomaar weer mee op.

 5. Wow

  11 miljoen kijkers op een bevolking van 400 miljoen lijkt me ook weer niet ZO indrukwekkend.

 6. Laurens

  Inderdaad Mark; zo kan het prima 600/700k hebben.
  Voor SBS prima om één buitenlandse serie-avond te hebben.
  Er zijn andere zaken waar ze aan kunnen werken.

 7. Foutje Bedankt!

  Volgens mij hoort zo’n serie op Veronica!!
  Ach ja die programma directeurtjes van deze aardkloot toch

 8. Anonymous

  De nieuwe Donderdag avond van Veronica zag er goed uit, dit had beter als opvolger van Scorpion gekund met daarvoor Hawai 5.0 ipv Macgyver en dan om 22.30 Gotham. Dat Hawai 5.0 weer op Zondag zit is helemaal niks. Na de hh van Stalker had ik de 9 andere afleveringen verwacht. Daarna zou ik met de hh en nieuwe afleveringen van Jane The Virgin gekomen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.