Thierry Baudet voelt zich buitengesloten door NOS

Thierry Baudet, voorman van de nieuwe politieke partij Forum voor Democratie, voelt zich buitengesloten door de NOS. Dat laat de politicus blijken op Twitter. Baudet vindt het niet leuk dat hij niet mag mee debatteren tijdens het NOS-debat op de avond voor de Tweede Kamerverkiezingen, terwijl nieuwe partijen zoals die van Jan Roos en Jacques Monach wél van de partij zijn. Het is ongehoord, vindt de politicus. “De NOS manipuleert de verkiezingen“, meldt hij.

De nieuwe partijen doen tijdens het NOS-debat niet mee met de grote jongens, maar hebben een eigen ‘smurfendebat’. Daar hoort Forum voor Democratie ook bij, vindt Baudet. “Nieuwe Wegen wel uitgenodigd, maar Forum voor Democratie niet. Zo kennen we de NOS weer: criteria zodanig manipuleren dat Forum voor Democratie niet mee mag doen. De NPO misleidt de kiezers!

Ook bij Elsevier doet Baudet zijn beklag. “Er is duidelijk sprake van kartel-beschermend gedrag. Ongehoord dat de zetelroofpartijen mogen meedoen en nieuwe partijen, die veel relevanter blijken, worden uitgesloten.

Baudet vindt het ‘totaal irrelevant’ dat de NOS bij de selectie van de deelnemers ook kijkt naar de huidige zetelverdeling in de Kamer. “De loting is een typisch gevan van schijn-objectiviteit.

Jan Dijkgraaf van de nieuwe partij GeenPeil mag ook niet meedoen, maar zit níet in zak en as: “Aan het lijsttrekkersdebat van de NOS nemen partijen deel die verantwoordelijk zijn voor het tot een dieptepunt gedaalde vertrouwen van de Nederlandse bevolking in de politiek. En de nieuwkomers die zijn opgebouwd rond zetelrovers van die partijen, zoals DENK, Nieuwe Wegen en VNL.”

Ik heb er alle begrip voor dat de NOS GeenPeil, een partij die de democratie juist wil herstellen en die zich afzet tegen de ouderwetse beroepspolitici en hun afsplitsingen, niet uitnodigt. Wij voeren het debat wel op onze eigen platforms.”

Foto: VARA

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen