ChristenUnie begrijpt dat Wilders boos is op RTL

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, die onlangs een bijzondere onthulling deed in de vijf-uurshow van NPO 1, begrijpt de woede van PVV-leider Geert Wilders op RTL 4. Dat heeft hij gezegd voor de camera van PowNews. Wilders heeft het Carrédebat van RTL 4 afgezegd, omdat hij boos is om het interview dat de zender hield met zijn kritische broer. En daar heeft Segers wel begrip voor. “Als je familieleden inzet om een verhaal tegen jou te produceren… Ik vind het wel ver gaan, ja“, reageert hij.

Fractievoorzitter Elbert Dijkgraaf van de SGP deelt dat gevoel. “Als je het doet, moet je het met alle politici gaan doen en dan staat de wereld wel op zijn kop”, zegt hij.

VVD-leider Halbe Zijlstra vindt het ook niet zo kies van RTL, maar vindt tegelijkertijd dat Wilders niet gelijk een debat moet afzeggen. “De media hebben hun eigen rol. Soms ben je er blij mee en soms niet. Je moet er niet zoiets groots van maken. De media zijn belangrijk in een democratie. Af en toe komt er iets uit waar je niet blij mee bent.

Sybrand Buma van het CDA vindt dat Wilders ook te heftig reageert. “Ik weet dat in de vrije wereld mijn familie interviews mag geven. Dat mag je ook aan ze vragen. Of ze het doen of niet: dat is aan hen. Dat is in de hele wereld zo.”

Gelijk zeggen dat de omroep tuig is en niet aan het debat meedoen, vind ik een heel rare kronkel.”

Foto: MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen