RTL 7 schrapt tv-programma na Rambam-onderzoek

RTL 7 haalt het door Bert Kuizenga gepresenteerde De Succesfactor per direct van de buis naar aanleiding van de uitzending van het NPO 3-programma Rambam van vanavond. Dat heeft de tv-zender laten weten. RTL 7 heeft Rambam al gezien. “Dit is een zeer ernstige zaak. Wij hebben dit verder onderzocht en naar aanleiding van onze bevindingen zijn wij genoodzaakt per direct het betreffende programma, dat wordt uitgezonden op RTL 7 via ingekochte zendtijd, niet meer uit te zenden.

Ook zal het betreffende programma niet meer te zien zijn bij RTL XL, laat een woordvoerder van RTL weten.

Het VARA-programma Rambam richtte een fictief uitzendbureau op om aan te tonen dat de Succes Awards, naar eigen zeggen de grootste ondernemersprijs van Nederland, doorgestoken kaart zijn. Met succes: het bedrijf van Rambam werd uitgeroepen tot branchewinnaar in de categorie job recruitment.

De prijs werd toegekend na een ‘brancheonderzoek’ van twee dagen waarin onomstotelijk werd bewezen dat het fopbedrijf van Rambam met kop en schouders boven de concurrentie uitstak. Uit het juryrapport: “Topp Recruitment is een zeer hoogwaardig bedrijf, dat in de loop der tijd een opmerkelijke positie heeft opgebouwd.”

Volgens de makers van Rambam zijn de Succes Awards geen echte prijs, maar een uitgekookt verdienmodel. ‘Winnaars’ betalen 12.750 euro ex. btw om bovenaan te eindigen in hun branchecategorie. Daarvoor ontvangen ze niet alleen een prijs, maar ook een item in het door voormalig TROS-coryfee Bert Kuizenga gepresenteerde programma De Succesfactor op RTL 7.

Het onderzoek van Rambam toont aan dat voor elke deelnemer een nieuwe branchecategorie in het leven wordt geroepen, zodat iedere deelnemer ook daadwerkelijk wint. De Succes Awards kent branchewinnaars in ruim 500 verschillende categorieën, en genereert daarmee naar schatting een omzet van ruim zes miljoen euro. Rambam trok zich na het ontvangen van het nominatierapport terug en betaalde de 12.750 euro niet.

Rambam is vanavond om 22.05 uur te zien op NPO 3.

Foto: Succesfactor

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen