Bond Tegen Vloeken baalt van Ferry Doedens

De Bond Tegen Vloeken vindt het ongelooflijk vervelend dat Ferry Doedens woensdagavond het hele tv-scherm vol schold in De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld. De organisatie heeft tientallen klachten ontvangen. Dat zegt een woordvoerder tegen AD.nl. Doedens schold aan de lopende band, bijvoorbeeld met ‘kutje plofkip’, ‘kale kippenkut’ en ‘kutje banketbakkersroom’. De acteur vindt dat grappig, maar voor de Bond is het reden om hem op te roepen tot minder schelden op tv.

De Bond vindt het onacceptabel. “Het is gek hoe ze zo’n mooi programma ontzettend kunnen verknallen. We merken dat tv-kijkers graag emoties zien, maar het wordt zuur als het te ver gaat. En dat gebeurde hier; de scheldwoorden komen heel vaak voorbij, heel lelijk.

Doedens is een prima acteur, aldus de Bond. “Maar het is een zwaktebod als je zulke woorden nodig hebt in zo’n prachtig programma. Je kunt alles zeggen, maar het is een teken van beschaving als je dat niet altijd doet.”

Deze aflevering van De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld kan men beter terugkijken met het geluid op nul, aldus de organisatie.

BNN-VARA springt in de bres voor de scheldende Doedens. Er wordt nou eenmaal gereden op enge wegen, aldus de omroep. “Daarbij roept de ene deelnemer ‘oh nee!’ en drukt een ander zich wat steviger uit. De emoties van de deelnemers komen de echtheid van het programma ten goede en dus sneuvelen de scheldwoorden niet in de eindmontage.

Doedens is bekend van GTST en het shownieuws over zijn cocaïneverslaving.

Foto: BNN

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen