Özcan Akyol heeft geen spijt van afslachten Halina

Özcan Akyol heeft er geen spijt van dat hij zijn AD-collega Halina Reijn heeft afgeslacht in eigen krant. Dat vertelt hij in een interview met Het Parool. Het hele land viel over Reijn heen toen ze in de zomer in haar AD-column neerkeek op het gewone volk door hen ‘amoebes’ en ‘zeekoeien’ te noemen. Vervolgens pakte Akyol haar flink aan in dezelfde krant. Of hij daar veel gedoe over heeft gehad? “Nee, helemaal niet. Ik heb vooraf gemaild met de redactie, met de vraag of het oncollegiaal was.”

Het antwoord volgde snel. “Toen werd gezegd dat ik vrij was als columnist. Ik heb nog drie mensen gebeld en die zeiden ook: gewoon doen.”

De hoofdredactie had ook kunnen ingrijpen om Reijn te beschermen. “Ik had het wel begrepen. Het is dubbel. Je moet je veilig voelen in je eigen krant, maar als je het te bont maakt, zoals Halina deed, moet je wel worden gecorrigeerd. Als ik mezelf voor lul zet, wil ik ook dat mensen dat zeggen of schrijven. Ik ben iemand die graag de waarheid zegt, maar mensen mogen ook eerlijk tegen mij zijn.”

Je kunt elkaar toch op een ordentelijke en doordachte manier de waarheid zeggen? Ik kreeg ook oproepen om Halina te vermoorden. Dat is toch minder mijn stijl.

Het Parool-interview met Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen