Claudia de Breij door de mangel na rechtse uitspraken

Geplaatst op Tue 10 Jan 2017 om 10:05

Claudia de Breij wordt door links Nederland door de mangel gehaald omdat ze het maandagavond in De Wereld Draait Door opnam voor de boute koppen van De Telegraaf. Dat is te lezen op sociale media. Linkse types zijn woest omdat De Telegraaf boven een artikel over criminele illegalen sprak van een ‘asielplaag’. Daarover werd in DWDD gedebatteerd door de linkse Dolf Jansen en de rechtse Marianne Zwagerman. Opvallend genoeg trok De Breij partij voor Zwagerman.

Zwagerman vindt de koppen van De Telegraaf goed beschrijven waar het artikel over gaat. Het artikel gaat niet over vluchtelingen, maar over illegale criminelen. “Ze noemen die mensen wat ze zijn: tuig. Het woord asiel erbij is al erg genoeg, want ze horen niet in de asielprocedure, want het is tuig wat hier niet hoort.

De Breij gaf aan dat ze het ook belangrijk vindt dat het beestje bij de naam genoemd wordt en vindt de criminele illegalen uit landen als Marokko en Algerije ook ‘tuig’. “Ik schrok niet zo van die kop, want waar het artikel over gaat, dat zijn ook mensen die voor grote problemen zorgen.

Volgens Jansen blijft alleen het woord ‘asielplaag’ steken, omdat mensen het artikel niet zouden lezen. De Breij: “De Telegraaf-lezer is niet zo stom. Die leest dat artikel ook wel.

Het komt De Breij op veel kritiek te staan. De Correspondent-journalist Rutger Bregman, die eerder opriep tot een adverteerdersboycot van De Telegraaf, twittert bijvoorbeeld: “Nederland gaat verder en verder naar rechts. In DWDD zegt zelfs Claudia de Breij de ‘asielplaag’ kop van de Telegraaf prima te vinden.

De Breij denkt dat velen haar niet goed begrijpen, laat ze weten op Twitter: “Ik heb denk ik mijn doel gisteravond voorbij geschoten en me niet goed uitgedrukt. Mijn zorg over vluchtelingen en hun lot is veel belangrijker en maak ik nu niet duidelijk, denk ik. Dat vind ik erg.

Foto: VARA
51 Reacties op “Claudia de Breij door de mangel na rechtse uitspraken”


 1. Zonnekoning

  ik vond het verfrissend om een persoon als marianne zwagerman bij dwdd te zien.

 2. Marcel

  Verontwaardigde reactie van links Nederland. Die zijn even vergeten dat Claudia vrolijk VVD gestemd heeft bij de afgelopen kamer verkiezingen. Of ze dit nu weer gaat doen, of een andere rechtse partij gaat uitkiezen zou je denken na de uitspraken van gisteren. Stond er een beetje van te kijken dat ze Dolf niet bij stond in zijn verhaal, wat hout sneed m.i. en dat heel beschaafd en op een prima manier beargumenteerde. Helaas werd hij ook weer overschreeuwd door mevrouwtje Zwagerman die haar rechtse mening niet onder stoelen of banken stak zonder enige onderbouwing dan ook, alleen maar gelijk proberen te halen.

 3. Anonymous

  Dat dat iemand als Claudia de Breij gewoon zinnige dingen zei…eindelijk

 4. joost

  lClaudia was gewoon genuanceerd.

  Marianne Zwagerman ook, die sloeg de spijker op de kop

  Maar links Nederland, de met zn allen in een zinkend schip zitten, reageren als men alleen al het woord “asiel” gebruikt.
  De adhd fiuur en matige cabaretier Jansen leek wel gek te worden en verslikte zich in zijn woorden om zijn linkse voorkeur maar weer eens te etaleren.
  Zo zal de Nederlandse kiezer de komende – verkiezings- maanden moeten accepteren dat links alles uit de kast zal halen om ons te beïnvloeden en te indoctrineren en alles weer te beloven om maar op dat pluche te mogen zitten.
  Maar het is natuurlijk onjuist dat er duizenden “gelukszoekers” hier rond lopen, ons belasting geld opeisen, maar gewoon veilig in eigen land zij.

 5. watiserdan

  “Nederland gaat verder en verder naar rechts” Tja wen er maar aan we hebben genoeg van die linkse land veraders die Nederland in de uitverkoop hebben gedaan en ons laat overspoelen door gelukzoekers/criminelen/verkrachters.

 6. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  De Telegraaf heeft gelijk. Een asielzoeker is een gelukszoeker.

 7. Japio

  @Watiserdan Ach jee, wat hebben we het weer moeilijk ! Nuanceer eens even wat je zegt. Dat komt beter over dan jouw botte, kortzichtige en kansloze eigenzinnigheid.

 8. Jean Paul

  ‘Links Nederland’, ‘linkse types.’ Gelukkig is MC wel neutraal.

 9. Anonymous

  Dolf Jansen, de zielige schreeuwlelijk-met-aidskop.

 10. Anonymous

  Claudia stemt altijd VVD dus waarom is iedereen nu zo verbaasd?

 11. Anonymous

  Wat een boze blanke zeg die linkse dolf
  De kop is de waarheid wat links ook zegt
  Dolf Jansen doet precies wat hij de telegraaf verwijt extreen

 12. Kaaskijker

  ASIELHOPPER-INVASIE’
  ‘KANSLOZE ASIELPLAAG’
  ‘ASIELTUIG’

  Als dit soort qualificaties voor mensen normaal wordt gevonden zitten we allang op een hellend vlak. En Claudia de Breij wilt altijd een beetje in het midden middelen. Dat kan soms goed zijn, in dit geval gaat het om zeer onsmakelijke koppen. ik weet dat de journalisten zelf de kop niet maken boven een artikel, de koppenmaker en de eindredactie gaan daar over.

 13. Gonzo

  Die vervelende Dolf Jansen kon zijn muil maar niet houden en maar doordrammen Marianne Zwagerman maar in de rede vallen, deed hij bij Claudia niet, alleen stond eens niet aan zijn kant, dat viel even tegen sukkel.

 14. David

  Voor mensen als Dolf Jansen zijn asielzoekers niet alleen mensen die je opvangt in tijden van nood. Ook als de wereldvrede uitbreekt zien zij het liefst méér buitenlanders naar NL komen.

  Voor linkse mensen is dat een doel op zichzelf geworden. Het gaat hun niet alleen om opvang voor oorlogsslachtoffers. Zij willen af van het ‘oude’ NL met dito mores en cultuur, en een soort nieuwe multiculturele heilstaat stichten, zonder bekrompen blanken uit de provincie.

  Dat is wat er onderliggend écht aan de hand is. Linkse mensen/hipsters willen af van de eigen bevolking, want dat is bekrompen tuig (en niet hun soort mensen).

 15. Legion

  LOL, die de Breij is gewoon rechts hoor, denk iemand nou echt dat die en plein public de Telegraaf af gaat vallen? Welnee, ze is immers veel te bang dat de lezertjes van die krant haar CD’tjes niet meer kopen of naar haar theatershows komen.

  Slimme meid hoor en zo typisch VVD ook, een beetje (vals) sentiment op z’n tijd a la, maar het moet natuurlijk niet te gek worden, want eigen TOKO eerst!

 16. Anonymous

  @ Kaaskijker
  dinsdag 10 januari 2017 om 11:45

  Verdiep je maar eens in de cultuur en het gedachtegoed van deze ‘mensen’, in plaats van als een zwijgend volger achter je kliekje aan te lopen.

 17. Anonymous

  “De Telegraaf-lezer is niet zo stom.”

  HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA
  HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA

 18. koekoek!

  Met deze uitspraken vermoed ik dat het tweede huwelijk van Claudia ook al niet zo lekker loopt en dat ze probeert een plekje in het bed van Marianne te reserveren voor ‘t geval ze weer homeless wordt.

 19. Anonymous

  Ik vond het wel eens leuk dat linkse Matthijs en extreem linkse Dolf geen
  gelijk kregen van Claudia.
  Die kop van Dolf , prachtig om te zien dat hij zich flink ergerde

 20. b

  Mooi mens die Claudia . Haalt de angel uit al dat ongenuanceerd geneuzel van zowel links als rechts.

 21. Huiskamer

  @David
  dinsdag 10 januari 2017 om 12:02

  Weet je David. Dit is altijd de truc bij DWDD/Pauw/Jinek.
  Gewoon met de uitgenodigde vriendgroep er doorheen tetteren.
  Antwoord van Pauw/Van Nieuwkerk/Jinek: “Niet er doorheen praten. Dolf, zeg eens wat het bedoeld ?”. Zo doortrapt allemaal. Alles om de weerstand buitenspel te zetten.

 22. John uit mokum

  Ja Claudia nou ervaar je het zelf ook als je de waarheid zegt schrikt de VVD en PvdA Gutmensch zich rot, pas op hoor niet de waarheid zeggen.

 23. Otto Groeneveld

  Wat is het probleem?.. Deze mensen moeten opgevangen worden in buurlanden en niet in Europa en al helemaal niet in Nederland. Kom zeg, Nederland, overbevolkt oppv van 100km breed en 250km lang. Werkeloosheid torenhoog, anderhalf miljoen mensen op zoek naar werk. Criminaliteit die spuigatsn uitloopt, op straat word je door de glansparels van de VVD,D66 van je fiets getrapt. Een grens zou helpen het is maar een idee? Nee lekker de vier gevestigde partijen stemmen en als een loops hondje achter de smerige EU aanlopen.
  Gewoon terug naar je eigen land en sowieso niets binnenlaten. Echt zo simpel is het.

 24. Anonymous

  Gewoon Dolf Jansen aan de grens zetten, dan wil niemand ons land meer in.

 25. Anonymous

  Dat men zich druk maakt om Telegraafkoppen. Ook die Grunberg met dat graflelijke hoofd van m bij Jinek met zn jaren 30 vergelijking. Daar wordt je pas onpasselijk van.

 26. A.Zijn

  @David

  Jij bent echt te dom om te schijten.

 27. Gert Slomers

  Ik denk dat ik niet veel meningen deel met Claudia de Brei maar ik was het wel geheel met haar eens dat het belangrijk is om ‘ns naar het algemeen belang te kijken ipv steeds die splintermeninkjes belangrijk te maken. Kudo’s voor Claudia. Die dolf Jansen blijft verder een nooit grappige sufkut.

 28. A.Zijn

  @Ottо

  De criminaliteit neemt al jaren gestaag af, e¡keltje

 29. Anonymous

  Natuurlijk neemt de criminaliteit af want er zijn verkiezingen in maart!

 30. A.Zijn

  JIj snapt niet wat ‘al jaren gestaag’ inhoudt?

 31. Hannibal

  @ Anonymous: Volkskrant lezers zijn intelligent daarom gaat het zo goed in de wereld en vooral Nederland, vooral wegkijken zijn ze goed in boehoehoe snik, weheeeheee..

 32. Anonymous

  A.Zijn
  dinsdag 10 januari 2017 om 13:58
  Waar woon jij op Ameland ?
  Je moet eens wat meer buiten de deur komen.
  de criminaliteit neemt toe alleen melden de meeste mensen niets meer bij
  de politie omdat er toch niets mee gebeurd.
  Ena als er wat wordt ondernomen staan de marokanen binnen een uur weer
  op straat en komen ze bij jou verhaal halen. Je moederrrr ……

 33. Otto Groeneveld

  Nee A.zijn lulhannes dat komt omdat er al 10mjaar een zwaar ontmoedigingsbeleid wordt gevoerd om geen aangiftes op te nemen, gvd zeg kom jij uit een ei?

 34. Tony peronie

  Zo Dolfje weerwolfje werd wven gidisd zeg. Man man wat stond hij voor lul zeg

 35. Daniel

  Zomaar een vraagje tussendoor: wie vind dat ons land er mooier op is geworden sinds de komst van Moslims uit alle delen van de wereld? En dan bedoel ik de afgelopen 50 jaar.

 36. A.Zijn

  Ik. Laat je toch niet zo ophitsen. Nederland staat er stukken beter voor dan 50 jaar geleden.

  @Anonymous 14:52
  De keiharde cijfers spreken je domme onderbuikje tegen.

 37. Anonymous

  @ A.Zijn

  Dat was niet de vraag, wegkijker.

 38. A.Zijn

  @Anonymous 15:51
  De keiharde cijfers spreken je slappe onderbuikje tegen.

 39. Mark

  Als het aan links NL ligt krijgt iedereen hier asiel, crimineel of niet. Ze lúllen er gewoon omheen. Het is toch ook een plaag van “asielzoekers”. Mag je dat zo al niet meer zeggen. Wordt al net zo’n uitgemolken discussie als die minder minder uitspraken van Wilders, maar dat ging er bij links NL ook niet in dat daarmee criminelen worden bedoelt.

 40. A.Zijn

  @Mark

  Hij zei doelbewust niet dat hij criminelen bedoelde. Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. SUKKEL!

 41. Amsterdam Oud-Zuid

  De criminele asielzoekers mogen van mij blijven. Dat wil zeggen, ze mogen blijven hangen, hangen aan een hele hoge boom.

 42. aammehoela

  Ik ben links, maar ten aanzien van asielzoekers vind ook ik dat crimineel gedrag onder hen meteen betekent: wegwezen, terug naar eigen land.
  En kom op, als je dat vind kun je nog gewoon (economisch) links denken.

 43. ijslollie

  Zeg jongens, ik ben morgen een dagje vrij.

  Hebben jullie zin om morgen met mij naar de Efteling te gaan? Andere ideeën ook welkom!

 44. Anonymous

  Valt me op dat al die PVV T0kkies alles wat niet pro Wilders is links noemen.

  En dat terwijl de PVV niet bepaald rechts te noemen is. Maar goed die plebs hebben natuurlijk helemaal geen verstand van politiek.

 45. Anonymous

  @21:49 Wat ben je dom!

 46. Jeroen

  Marianne had ook goede argumenten en waarom zou Claudia niet met haar mening mee kunnen gaan ?

 47. Anonymous

  Heil Wilders!

 48. Gijs

  Wilders is mijn held.
  Hij liegt nooit en is oprecht.
  Linkse mensen zijn knettergek.

 49. Jasper V

  Dat woord is bedoeld om aandacht voor de inhoud te trekken, maar dat heeft kennelijk niet iedereen begrepen. En met de inhoud is niets mis maar daar hoor je links niet over.

 50. Allstar's Reggae Band

  Ja nou weet je wat we kunnen ook gewoon de mensen die overlast veroorzaken neerschieten en dan houden we vanzelf de goede asielzoekers over. Wat dacht je daarvan…? zucht.

 51. anoniem

  De uitspraken van mevrouw de Breij, doen me er aan denken dat de bevrijding van Nederland, slechts tot 1949 heeft geduurd. En toen mocht de Telegraaf weer verder….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.