Peter R. de Vries tikt Jean-Pierre Geelen op vingers

Peter R. De Vries vindt de manier waarop Jean-Pierre Geelen in een column schrijft over de patholoog uit het WNL-programma Doden Liegen Niet ongepast. Dat zei hij maandagavond in RTL Boulevard. Geelen uitte maandag in zijn Volkskrant-column kritiek op het programma, omdat de producent onzorgvuldig is geweest. Het programma stelde de elektrocutiedood van een 20-jarig meisje centraal. De familie had verzocht haar naam niet te noemen, maar dat gebeurde toch.

De columnist kent de familie toevallig. “In een krankzinnig item was pathaloog Frank van de Goot in de weer met een badkuip en stroomdraden. Een stuwend muziekje moest de spanning verhogen“, schreef Geelen in de krant (via Blendle).

Walgelijk, vindt Geelen het. “Zo moest een moeder toezien hoe op publieke tv een viezerik zijn tengels niet van haar dochter kon afhouden. Een patholoog die amusement maakt uit andermans dood en niet schuwt om wonden open te rijten, gaat dus echt over lijken.

De Vries begrijpt de bezwaren, maar vindt deze reactie een beetje overtrokken. “Hij is bevriend met de familie, heeft nagelaten om alle andere betrokkenen te bellen. Zeker als je met iemand bevriend bent, is dat misschien wel handig. Hij noemt patholoog Frank van de Goot een viezerik die met zijn tengels van dat overleden meisje had moeten afblijven. Dat geeft misschien dan toch aan dat hij iets te veel betrokken is.”

Je kunt zeggen dat het slordig en onnodig was van het programma om de naam van het slachtoffer te noemen. Daar ben ik het op zich wel mee eens. Maar ik ken Frank van de Goot al jaren. Dat is een buitengewoon integere en gedreven patholoog, waarvan ik uit eigen ervaring weet dat hij zich heel vaak belangeloos inzet voor slachtoffers.”

Het is een foutje zoals die in programma’s wel eens wordt gemaakt. Vervelend, pijnlijk, maar om dan Frank van de Goot weg te zetten als ordinaire viezerik… Het is een integere man die gedreven wordt door zijn vak en heel vaak voor slachtoffers en nabestaanden opkomt. Geen viezerik.

Foto: RTL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen