AD-moslima verzet zich tegen kerstboycot door NPO

AD-columnist Hanina Ajarai, een moslima met hoofddoek, zou het nonsens vinden als de NPO écht het woord ‘kerst’ zou vermijden om tegemoet te komen aan minderheden zoals de minderheid waar zij toe behoort. Dat schrijft ze in de krant. Er ontstond veel ophef toen de NPO vorige week de slogan ‘December vier je samen’ lanceerde, in plaats van het vroegere ‘Kerst vier je samen’. Volgens de NPO wordt kerst echter niet weggemoffeld en dat vindt Ajarai maar goed ook.

Ajarai heeft er helemaal geen moeite mee dat de NPO kerst viert. “Ik las dat de NPO de slogan ‘kerst vier je samen’ bewust heeft veranderd in ‘december vier je samen’ om multicultureel Nederland niet voor het hoofd te stoten. Als dat waar is, vind ik dat toch zo’n onzin.”

Hoezo zou een bepaalde groep mensen iets tegen kerst hebben? Omdat er dan een andere God wordt geëerd? Of nog erger: helemaal geen God? Wees gerust, NPO, dat kan echt niemand wat schelen. Nee hoor, wij proberen juist zo veel mogelijk mee te genieten. Van de prachtig verlichte woonkamers bijvoorbeeld. Met daarin uitbundig versierde kerstbomen.

Op de vraag wat moslims doen met kerst, zegt Ajarai: “Wel, dan vieren we ook feest, maar dan op onze manier. Iedereen weet namelijk dat je een bruiloft, babyfeest of welk familiepartijtje dan ook het beste kunt vieren op eerste kerstdag, omdat zaalverhuur dan op zijn goedkoopst is.”

De AD-column van Hanina Ajarai kunt u lezen via Blendle.

Foto: AD

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen