Weekend-baas vindt floppen Show XL terecht

Bart Ettekoven, adjunct-hoofdredacteur van entertainmentblad Weekend, vindt het meer dan terecht dat het SBS 6-programma Show XL met Fred van Leer en Lucille Werner is geflopt. Dat laat hij blijken op Twitter. De zondagse talkshow is na slechts drie afleveringen van de buis gehaald vanwege tegenvallende kijkcijfers. “En terecht! Wat een draak van een programma was dat zeg. En dan Lucille gisteren nog roepen dat ze lekker op de goede weg zaten. Uhu. Flop“, aldus Ettekoven.

Ettekoven wist al tijdens het kijken naar de eerste aflevering dat het helemaal niets ging worden. “Wat een draak van een programma. Heeft er überhaupt ie-mand nagedacht over de inhoud? Wat een minachting voor de kijker“, zei hij drie weken geleden.

De presentatie klopte volgens hem van geen kant. “Totaal onduidelijk wat nou de rol van Fred is. Showbizzdeskundige? En waarom zit hij soms aan desk en is hij na instart ineens verdwenen?

Al voorafgaand aan de start van Show XL was duidelijk dat het heel lastig ging worden met de talkshow. Werner heeft vooral ervaring met kort en bondige presentatieteksten, zoals ‘groene bal’ en ‘grabbelen maar’, terwijl een dienende rol totaal niet past bij collega Van Leer.

Show XL was de opvolger van Thuis Op Zondag, dat ook al een merkwaardige presentatieduo kende: Kim-Lian van der Meij en Dirk Zeelenberg.

Aankomende zaterdag lanceert SBS 6 het volgende vreemde tv-duo: Jeroen van der Boom en Sylvie Meis presenteren Wedden Dat Ik Het Kan.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen