AD roept Jeroen in California uit tot kijkcijferflop

Jeroen van Koningsbrugge kan een vervolg op Jeroen in California – Songs of Life, waarmee hij een flink deel van zijn sabbatical in Californië kon bekostigen, wel op zijn buik schrijven. Dat concludeert het AD na afloop van het eerste seizoen. De acht afleveringen van de muziekshow scoorden erg matig op de woensdag van RTL 4: gemiddeld keken er 594.000 mensen, goed voor 10 procent marktaandeel. “Op basis van deze cijfers is Jeroen in California een kijkcijferflop te noemen“, aldus het AD.

Twee keer keken er minder dan 500.000 mensen naar Jeroen in California: de derde aflevering met Typhoon trok 462.000 kijkers, de laatste aflevering met Racoon trok gisteren 489.000 kijkers. De tweede aflevering met Roel van Velzen was met 740.000 kijkers het meest in trek.

Het AD vreest dat Van Koningsbrugge zijn hobbyproject nu moet staken. “Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag een vervolg zou willen maken, maar met deze kijkcijfers lijkt dat een lastig verhaal te worden.

Het is niet uitgesloten dat RTL 4-baas Erland Galjaard tóch groen licht geeft voor een vervolg. Hij verraste deze week immers ook door een vervolg op de slecht bekeken Gordon-show Nooit Meer Naar Huis aan te kondigen. Daarover sprak Cornald Maas tot woede van Gordon zijn verbazing uit.

Het AD is niet het enige medium dat Jeroen in California een flop noemt. “Het RTL-programma Jeroen in California blijkt een kijkercijferflop“, meldde Radio 10 vanochtend. “Sinds de start van het programma vielen de cijfers al tegen, met gisteren minder dan een half miljoen kijkers, een dieptepunt.

Toen Jeroen in California na de derde aflevering al een kijkcijferflop werd genoemd, reageerde Van Koningsbrugge behoorlijk pissig.

Van Koningsbrugge kan slecht tegen kritiek op zijn lage kijkcijfers. Toen de kijkcijfers van Smeris ooit instortten, weet hij dat aan een negatieve recensie van Peter R. de Vries in De Wereld Draait Door. Ditmaal wijt hij het aan de afname van lineaire kijktijd.

Ook kritiek op zijn film Riphagen kan Van Koningsbrugge lastig verdragen. Op Twitter is hij druk met het retweeten van complimentjes over de film, terwijl hij critici stevig van repliek dient. “Haters gonna hate“, roept hij dan bijvoorbeeld.

Al met al loopt de solopresentatiecarrière van Van Koningsbrugge nog niet echt voorspoedig. Zijn vorige programma, Bijdehandjes op SBS 6, flopte ook al.

Jeroen in California wordt volgende week woensdag opgevolgd door nieuwe afleveringen van Van der Vorst ziet sterren. De herhalingen van Een Dubbeltje Op Zijn Kant om half tien blijven staan.

Lees ook: ‘Jeroen moet Erland paaien voor nog een sabbatical’ (24 september)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen