RTL Late Night met docu over Bataclan-vrienden

Vier dagen nadat Humberto Tan bekroond werd met de Sonja Barend Award voor zijn interview met vrienden Ferry, Bob, Dexter en Frank, maakt RTL Late Night vandaag bekend met een documentaire over het Bataclan-viertal te komen. De uitzending van RTL Late Night: Bataclan 1 jaar later is op woensdag 9 november op prime time. Dat heeft RTL 4 laten weten. De vrienden overleefden een jaar geleden de aanslag in Parijs waarbij 89 mensen om het leven kwamen. 

Amper drie dagen na de aanslag vertelden ze aan tafel bij Tan openhartig hun aangrijpende verhaal. In de maanden na de traumatische gebeurtenis tracht het viertal het ‘normale leven’ weer op te pakken en zijn daarbij gevolgd door een camera.

Programmamaker Ewout Genemans wilde weten welke geestelijke littekens zo’n afschuwelijke ervaring achterlaat en hoe zij nu in het leven staan. Ook is hun eerste bezoek aan Parijs na het drama te zien en de eenmalige terugkeer naar de plek des onheils: het Bataclan-theater.

Verder ontmoeten ze de leden van de toen optredende Amerikaanse rockband in Bataclan, Eagles of Death Metal, en halen ze de destijds in het theater verloren telefoon van Bob op.

Genemans: “Het was voor mij een eer om Ferry, Bob, Dexter en Frank te mogen volgen. Zij waren zo open tijdens de opnamen, het terugkeren naar Parijs was niet gemakkelijk. Het is mooi om te zien hoe zij elkaar begrijpen, steunen en relativeren met humor. Ik was tijdens de opnames erg onder de indruk van hun sterke vriendschap.

Deze eerste RTL Late Night-docu is op woensdag 9 november om 21.30 uur te zien. Direct na deze uitzending van de docu zijn de vrienden in ‘RTL Late Night’ te gast om live te vertellen hoe het nu, bijna één jaar later, met hen gaat.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen