BNN laat hond klonen voor 50.000 euro: politiek boos

Het is vandaag hét voorpaginanieuws van De Telegraaf: omroep BNN heeft voor het nieuwe tv-programma ‘Klonen: Wens of Waanzin’ een Nederlandse hond laten klonen in Zuid-Korea. In een persbericht legt de omroep uit dat ze de discussie over klonen hiermee nieuw leven in wil blazen. En dat lukt: politieke partijen staan op hun achterste benen. Maar ook de Dierenbescherming reageert woest in de krant: “Een ethisch argument zou al voldoende moeten zijn om te zeggen, dit willen we niet.

BNN deed een oproep op sociale media voor mensen die hun hond willen laten klonen. Het uitgekozen stel was Pup en Hans uit Rotterdam, die nog een exemplaar van hun Amerikaanse buldog Joep wilden hebben.

Door een klein stukje weefsel van Joep af te nemen kon het Zuid-Koreaanse bedrijf Sooam Biotech voor 50.000 euro een exacte kopie van hun hond maken. Na zes maanden in quarantaine te zijn geweest zien zijn baasjes Pup en Hans hun gloednieuwe, maar tegelijkertijd ouwe vertrouwde, hond ‘Pipo’ voor het eerst.

Aan het einde van de vierdelige serie wil BNN met kennis van zaken de balans opmaken; is de Europese ban op klonen terecht of lopen we grote wetenschappelijke en economische ontwikkelingen mis?

In Den Haag is men echter niet blij met dit experiment. CDA, D66, PVV, en Partij voor de Dieren zijn tegen het kopiëren van huisdieren en laten dat weten in de krant (via Blendle).

Overigens bezweet BNN dat het niet om een prank gaat, zoals destijds met De Grote Donorshow. “Als dit nep zou zijn, zou niemand ons meer geloven.

Klonen: Wens of Waanzin is vanaf 28 oktober vier vrijdagen om 21.05 uur te zien bij BNN op NPO 2.

Foto: VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen