NPO maakt tv-serie van klassieker Alleen op de wereld

De wereldberoemde klassieker Alleen op de Wereld van de Franse schrijver Hector Malot uit 1878 is al heel wat malen verfilmd, maar nog nooit door de NPO. Daar komt nu verandering in. Dat heeft de VPRO laten weten. Alleen op de Wereld wordt dit jaar dé kerstjeugdserie bij de NPO, na VPRO’s Vrolijke Kerst in 2014 en AvroTros’ Kasper en de Kerstengelen in 2015. Er zijn twintig afleveringen van tien minuten gemaakt en zijn vanaf 6 december élke dag te zien om 18.00 uur, dus ook in het weekend.

Remi (gespeeld door Julian Ras) is een vondeling, maar verder is hij een hele gewone jongen die een heel gewoon leven leidt samen met Betty Barbarin, de moeder die hem gevonden heeft. Tot op zijn elfde verjaardag, als er een grote vrachtwagen voor hun huis stopt en Betty’s man na jaren thuiskomt.

Jerome vindt het teveel, twee mannen in één huis. Hij neemt Remi mee in de wagen en laat hem achter bij een benzinestation. Daar wordt Remi voor de tweede keer in zijn leven gevonden. Hij gaat mee met Vitalis en zijn dieren in hun oude bus.

Het is het begin van een avontuurlijke reis waarin Remi vrienden maakt en vrienden verliest en door alle ups en downs eindelijk zijn echte geluk vindt.

Het verhaal over Remi in het Frankrijk van eind negentiende eeuw is bewerkt tot een hedendaagse tv-serie over Remi in Nederland en heeft alles wat een goed verhaal moet hebben; het is avontuurlijk, ontroerend, vrolijk en liefdevol“, aldus een woordvoerder van de VPRO.

Waar zelfredzaamheid, optimisme van een kind en de functie van vriendschap centraal staan, is de serie keihard en hoopgevend tegelijk.”

Foto: VPRO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen