Lucille ziet na Show XL ook Mijn Laatste Keer floppen

Het binnenhalen van Lucille Werner leidt vooralsnog niet tot het gewenste resultaat voor SBS 6. Haar programma’s zijn geen succes. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Haar zondagmiddagshow Show XL werd vanwege lage kijkcijfers al na drie afleveringen van de buis gehaald en nu stort ook haar dinsdagse primetimeprogramma Mijn Laatste Keer in. De eerste aflevering scoorde vorige week 496.000 kijkers (8,5 procent) en daar zijn er deze week nog maar 343.000 (5,8 procent) van over.

Waar Werner met 8,5 procent marktaandeel al onder het zendergemiddelde van SBS 6 scoorde, zit ze daar met 5,8 procent al helemaal ver onder. Ter vergelijking: het laatste weekgemiddelde van de zender is 10 procent.

Het is een behoorlijke domper voor Werner. Het marktaandeel van haar programma is met maar liefst 32 procent gedaald en het kijkersaantal met 31 procent.

Het programma van Werner was te zien om half tien. De Gevaarlijkste Wegen van Nederland, dat ervoor werd uitgezonden, was goed voor 398.000 kijkers (6,6 procent).

Het eerste seizoen van Mijn Laatste Keer werd vorig jaar gepresenteerd door Rob Kamphues en was toen te zien op de late zondagavond, na Hart van Nederland.

De eerste aflevering trok om elf uur ’s avonds 832.000 kijkers (21 procent). Uiteindelijk sloot de serie af met 534.000 kijkers (14 procent).

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen